BDP tutuklu vekiller için HSYK'ya gidiyor

BDP tutuklu vekiller için HSYK'ya gidiyor

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, KCK davasında tutuklu yargılanan BDP'li milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesiyle ilgili, "Bu karara imza atanlar hakkında HSYK'ya şikayet dilekçesi vereceğiz" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, KCK davasında tutuklu yargılanan BDP'li milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesiyle ilgili, "Bu karara imza atanlar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet dilekçesi vereceğiz" dedi.
Beraberinde BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ve bir grup partili ile Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Beştaş, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin, savcının tahliye taleplerini rağmen BDP'li milletvekillerinin tahliyesini oy çokluğuyla reddettiğini anımsattı.
CHP Milletvekili Mustafa Balbay'la ilgili kararının sadece Balbay'ı ilgilendiren bir karar olmadığını savunan Beştaş, şöyle konuştu:
"Bu karar hukuksuzluğun tescil edilmesidir. Paralel devletin yanında paralel hukukun uygulanması demektir. Kürtlere aynı hukuk, aynı anayasa ilkeleri ve aynı kararlar uygulanmıyor. Hiç bir mahkeme, anayasaya ve anayasa mahkemesinin kararına karşı çıkamaz. Bu karar herkesi bağlar. Ancak bu siyasi bir karardır. Bize 'bölücü' diyenler, bize çifte hukuk dayatıyor. Budur bölücülük, bu ülkeyi ancak ikili paralel hukuk böler."
"Bizzat mahkeme üyeleri suç işlemiştir"
Beştaş, halkın oyuyla seçilen milletvekillerinin siyasi kararlarla içeride tutulmaya devam ettiğini savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kamuoyunda ve her yerde iktidar kavgası, iktidar- cemaat tartışmaları yürüyor. Bu karar yargının parçalandığını göstergesidir. Bu karar bu kavganın yargıya yansımasıdır. Bu kararla yargı suç işliyor. Bizzat mahkeme üyeleri suç işlemiştir. Bu karara imza atanlar hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet dilekçesi vereceğiz. Milletvekillerimiz darbeden, silah bulundurmaktan, cinayetten veya çetecilikten yargılanmıyor. Hukuki sürece devam edeceğiz ama yargı kavgasını Kürtler üzerinden yapmasın. Biz bu kavganın tarafı değiliz, tarafı olanlar başka şekilde çözsün."