BDDK Başkan Yardımcısı Görevden Alındı

BDDK Başkan Yardımcısı Görevden Alındı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel ile 2 daire başkanının görevden alındığı öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ozan Cangürel'in yanı sıra BDDK'da görevli Denetim Daire Başkanları Faik Atay ile Mutlu Tosun da görevden alındı.

BİR YIL DOLMADAN GÖREVDEN ALINDI

BDDK Başkan Yardımcısı Ozan Cangürel, bu göreve Şubat 2013'te atanmıştı. Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görev yapan Cangürel, Denetim Birimlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarakgetirilmişti.

 

CANGÜREL KİMDİR?

1974 Frankfurt doğumlu olan Cangürel, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlayarak, 1998'de Hazine Müsteşarlığı Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı.

 

2002 yılında Bankalar Yeminli Murakıplığına atandı. 2008 yılında ABD'de İllinois Üniversitesi'nden Finans alanında Master derecesini aldı. 2011 yılında Marmara ÜniversitesiBankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü'nden "Basel II Kapsamında Kredi Riskinin Ölçümünde Otorite Etkinliği: Türkiye İçin Bir Model Önerisi" tezi ile Doktora derecesini aldı.

 

2009 yılında BDDK'da Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak atandı. Ayrıca Türkiye Bankalar Birliği'nde kurulmuş Risk Merkezi'nde de Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunuyordu.