BBDK'dan Bank Asya Açıklaması

BBDK'dan Bank Asya Açıklaması

BDDK Başkanı Akben, Bank Asya'nın BDDK'ya göndermesi gereken belgelerin henüz tamamlanmadığını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 14. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, katılım bankalarının 2014 yılı büyümesinin Bank Asya'nın özel durumu nedeniyle düşük geldiğini belirterek, 2015'de Bank Asya'daki durumun çözülüp çözülmeyeceğine yönelik sorusu üzerine Akben, "Tabii ki çözülür. O konular mecrasında gidiyor. Bu işleri siyasi boyutlara çekmenin anlamı yok. Bunlar bankacılık rakamları diliyle veya otoritenin oradaki denetimleriyle ortaya çıkan şeylerdir" dedi.

Akben, Bank Asya'nın BDDK'ya göndermesi gereken eksik belgelere ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Benim bildiğim kadarıyla belgelerin herhalde tamamlanmadığını biliyorum. Tamamlanmış değil. TMSF tarafındayken bildiğim kadarıyla onlar tamamlanmış değil. Bilgiler tamamlanmış değil. O konuda da gereken yapılacaktır. Çünkü sorunları ne kadar çabuk sürede çözerseniz, sorunların ertelenmemesi sektör açısından çok daha iyi olur. Onun için sorunların daha çabuk çözülmesi taraftarıyım."