BBC'den kafa karıştıran haberler

BBC'den kafa karıştıran haberler

Türkiye, Soma'da yaşanan facianın üzüntüsünü yaşamaya devam ederken BBC'nin İngilizce geçtiği yanlış bilgilerle dolu haberler kafaları karıştırdı

Manisa'nın Soma ilçesinde iki gün önce meydana gelen maden kazası, tüm Türkiye'yi yasa boğarken, BBC'nin yaptığı yayın kafaları karıştırdı. 

İngiltere'nin resmi medya organı BBC, Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyaretiyle ilgili İngilizce olarak geçtiği "Başbakan Erdoğan'ın otomobili saldırıya uğradı" başlıklı haberle yaşanmayan bir olayı  okurlarıyla paylaştı. 

Uluslararası yayın yapan kuruluşun Avrupa versiyonunda, Başbakan Erdoğan'ın resmi makam aracının Soma'da halk tarafından saldırıya uğradığı yönünde bir haber verildi. Haberde, başka bir olaya ait görüntüler de verildi.

 

BBC'nin Haber:



Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında protestocular tarafından yolunun kesildiği ve aracının saldırıya uğradığı iddia edilen haberde, protestocuların Erdoğan'ı istifaya çağırdığı iddia edildi. 

Aynı kuruluşun Türkçe versiyonu da kafaları karıştıran yayınlar yaptı. Kuruluşun Twitter hesabından paylaşılan bir mesajda, okurlardan, Soma'da Başbakan Erdoğan'a yönelik protesto gösterilerini gösteren görüntüler talep edilerek, "Protestolarla ilgili fotoğraf ve görüntülerinizi gönderin, yayınlayalım" denildi.

BBC'nin Twitter hesabındaki o mesajlar: