"Bazıları Kendini Obama'nın Akrabası Sanıyor"

"Bazıları Kendini Obama'nın Akrabası Sanıyor"

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Rusya’nın Irak’ta IŞİD’e yönelik operasyonlara katılmasına karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Sumeriye News’in haberine göre Bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Rusya’nın Bağdat’la koordineli bir şekilde hava operasyonlarına katılmasında hiçbir sakınca olmadığını söyledi.

IŞİD’le mücadelede her koalisyonun yardımını kabul edeceğini; ancak ABD ile Rusya arasındaki kavgaya girmeyeceğini belirten Haydar el-İbadi, Rusya’nın Irak’ta operasyonlara katılmasına karşı çıkan Iraklı politikacılar için de “Bazıları sanki Obama ile akrabaymış gibi davranıyor” dedi.

BM Genel Kurulu toplantısı için gittiği New York’ta 30 kadar ülkenin lideriyle görüşmeler yaptığını belirten İbadi, bu görüşmelerin ana gündemini IŞİD’e karşı mücadelede destek konusunun oluşturduğunu söyledi.

Haydar el-İbadi, “Uluslararası destek çok önemli, biz bu desteğin artması için çalışıyoruz. Bu konuda tüm taraflardan gelecek yardımı ve desteği olumlu karşılıyoruz. Çünkü dünyanın IŞİD’le mücadele eden tek ülke olarak Irak’a yardım etmesi gerekiyor” dedi.

Haydar el-İbadi ayrıca Washington’un ve Irak’taki Sünni grupların çekincelerine rağmen Irak, Suriye, Rusya ve İran’dan oluşan 4’lü ittifaka bağlı olduğunu belirterek “Irak, bu 4’lü ittifaktan veya başka bir ittifaktan IŞİD’e karşı mücadelede yardım alma konusunda hiçbir sakınca görmüyor” dedi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 4’lü ittifakla ilgili olarak “Bu bir güvenlik ve istihbarat ittifakıdır. Rusya eğer Irak’ta IŞİD’e karşı operasyon yapmak isterse biz bunda bir sakınca görmeyiz, tek şartımız Bağdat’la koordinasyon kurulmasıdır” dedi.