Bayrampaşa'da hedef Çevik Kuvvetmiş

Bayrampaşa'da hedef Çevik Kuvvetmiş

İstanbul'da metro istasyonu yakınlarına konulan bombanın aynı güzergahtan geçen Çevik Kuvvet otobüsünü hedef aldığı belirtildi

Bayrampaşa'daki patlamaya, yol kenarına konulan bombanın neden olduğu belirlendi. Bombanın, Çevik Kuvvet polisini taşıyan otobüsü hedeflediği ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Kadife Kavşağı'ndaki patlamanın ardından Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme şube müdürlüklerine bağlı uzman polisler, bölgede inceleme yaptı.

İnceleme sonucunda patlamaya, yol kenarına konulan bir bombanın neden olduğu tespit edildi. Bombanın türü ve tipinin, olay yerinde bulunan parçaların detaylı incelenmesinin ardından belirleneceği öğrenildi.

ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜ GEÇTİ

Olay yeri çevresindeki güvenlik kamerası kayıtlarında, patlamadan kısa süre önce yoldan bir çevik kuvvet otobüsü geçtiği görülüyor. Bombalı saldırının, polis aracına yönelik olduğu ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu arada, polis ekipleri, patlamadan önce olay yerinde görülen ve eşkali belirlenen bir şüphelinin yakalanması için bölgede çalışma başlattı. Arama çalışmalarına polis helikopteri de destek verdi.

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Şiddetli patlama çevredeki güvenlik kamerasına da yansıdı. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, büyük ve parçalı bir ışık kümesinin yukarıya doğru yükseldiği görüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde, Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi, "an" denebilecek kısa süre sonra da meydana gelen patlama görülüyor.