Bayram'da Gazze'ye Saldırdılar

Bayram'da Gazze'ye Saldırdılar

Terör rejimi İsrail'e ait savaş uçaklarının bu sabah Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenledikleri bildirildi.

 

İşgalci İsrail rejimine ait savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyini bombalarken, henüz saldırıda meydana gelen  muhtemel can kaybı ve maddi hasar konusunda bilgi verilmedi.

Siyonist İsrail ordusu, bu saldırının, Gazze Şeridi'nden  İsrail'in işgalindeki topraklara roket atılmasına bir misilleme olduğunu ileri sürdü.

Bu arada İsrail işgal güçleri dün (2 Ağustos Pazar) Batı Şeria'nın Ramallah ve El-Bire vilayetine bağlı El-Muğayyir köyünde 14 dönüm arazinin yanmasına sebep oldular. 

El-Muğayyir'deki Tarım Komitesi organizatörü Kazım El-Hacc Muhammed yaptığı basın açıklamasında köyün doğu bölgesinde işgal güçlerinin arazilerin üzerine ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz bombaları attıklarını bunların da badem ağaçlarının bulunduğu 14 dönümlük bir arazinin yanmasına sebep olduğunu belirtti. Yanan arazinin Süleyman Ahmed El-Hacc Muhammed adlı Filistinliye ait olduğu belirtildi. 

Kazım Muhammed, öte yandan Jabait yahudi yerleşim merkezinden yahudi yerleşimcilerin araziye zehir atmaları sebebiyle İbrahim Hamid Ebu Alya adlı Filistinliye ait olan 12 koyunun zehirlenerek telef olduğunu belirtti.