Bayram Arefesinde İşgalci, Gazze'ye Saldırdı

Bayram Arefesinde İşgalci, Gazze'ye Saldırdı

Siyonist işgal güçlerinin bugün (10 Ağustos Cumartesi) sabah erken saatlerde gerçekleştirdikleri saldırıda Gazze'nin Deyru'l-Belah şehrinin doğusunda 4 Filistinlinin şehit edildiği haber verildi.

 

 

İsrail işgal güçleri Gazze'nin orta bölgesinde sınıra yakın yerlerde 4 Filistinlinin şehit edildiğini haber verdiler. Filistin kaynaklarında ise işgal güçleri tarafından Beyru'l-Belah beldesinin doğusuna yönelik saldırı düzenlendiği, kısıtlı bir bölgenin saldırıya uğradığı doğrulandı ancak şehitlerle ilgili henüz kesin bilgi verilmedi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre yanlarında düzleme araçları ve askeri araçlar bulunan işgal güçleri Deyru'l-Belah'ın doğusundaki En-Nemir kapısından girmeye çalıştılar ve saldırı düzenlediler. Bu bölgede en az iki şehidin cesedine rastlandığı ifade edildi.

Haberlerde belirtildiğine göre işgal güçlerinin bölgedeki baskın faaliyetleri gece saat 03.00'ten itibaren başladı. Deyru'l-Belah'ın doğusundaki sınır tellerinin yakınında silah sesleri duyuldu. Ardından bölgede işgal güçlerine ait uçaklar uçmaya başladı. Uçaklar Filistinlilerin gözetleme yerlerinden iki noktaya ateş ettiler. Bu arada onlarca aydınlatma bombası attılar.

İşgal güçlerinin kaynaklarında Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine silahlarla saldırdıkları ve işgal askerlerinin de onlara ateş ettikleri iddia edildi.