Bayram Ali Öztürk Hocanın 10. Şehadet Yıl Dönümü

Bayram Ali Öztürk Hocanın 10. Şehadet Yıl Dönümü

Bayram Ali Öztürk Hoca, bundan on yıl önce vaaz verirken şehit edilmişti...

 

Emekli bir imam olan Bayram Ali Öztürk, Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Cami'nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken Mustafa Erdal tarafından kabinden bıçaklanarak şehit edildi.

Mustafa Erdal ise olay sonrası cemaat tarafından linç edilerek öldürülmüştü.

KATİL HAKKINDA İDDİALAR

2006 yılında olay soruşturulduğu sırada Erdal'ın cesedi üzerinde yapılan otopsi sonrası, katilin "sünnetsiz" olduğu iddiaları dillendirilmişti. Ayrıca Erdal'ın bedeninde silah ya da bıçak izine rastlamadığı, vücudun çeşitli bölgelerinde darp izlerinin görüldüğü öğrenildi.

CENAZE NAMAZINDA GÖZALTILAR YAŞANMIŞTI

Bayram Ali Öztürk'ün cenaze töreninde "İBDA/C propagandası" yaptıkları gerekçesiyle 22 kişi gözaltına alınmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmışlardı.

"DİNLER ARASI DİYALOG"U ELEŞTİRMİŞTİ

Kenan Kıran 26 Ağustos 2014'te köşesine taşıdığı cinayet ile ilgili "Bayram Ali Öztürk Hocaefendi'nin son vaazlarında; Türkiye'de Fetullah Gülen tarafından gündeme getirilen dinlerarası diyalog çalışmalarına ve hoşgörü kavramına karşı konuşmalar yaptığı ortaya çıktı" diye yazmıştı.

"SORUŞTURMA PARALEL ENGELE Mİ TAKILDI?"

Öztürk'ün şehid edilmeden önceki vaazlarından birinde; “Batıda diyalog miyalog, dinlerarası diyalog konuşuluyor. Bana bak, benimle dalga geçme. Önce tarihte haksız yere döktüğün kanların hesabını ver, ondan sonra gel benimle konuş” ifadelerini kullandığını belirten Kıran, "Bayram Ali Öztürk Hocaefendi'nin, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii'nde bıçaklanarak şehid edilmesinin ardından başlatılan, daha sonra özel yetkili savcılara devredilen soruşturmanın paralel devlet yapılanması tarafından 7 yıldır davaya dönüştürülmediği ifade ediliyor" diye yazdı.

BAYRAM ALİ ÖZTÜRK KİMDİR?

1 MART 1952'de Adapazarı ilinin Karasu ilçesinde doğru. 2 aylıkken babasını kaybeden Öztürk, amcası Bilal Öztürk'ün himayesinde ilk orta ve liseyi Adapazarı'nda tamamladı.

O zamanki adıyla Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü olan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine gitti.

İmam Rabbani'nin Mektubat'ını okuyup şehretmesi sonrası “Mektubatçı Bayram Hoca” şeklinde tanındı.

Ardında 20 bin ciltlik bir kütüphane bırakan Öztürk, Arapça, Osmanlıca, Farsça, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 5 dil bilmektedir.