Baykal: Ciddi Rahatsızlık Duyuyorum

Baykal: Ciddi Rahatsızlık Duyuyorum

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, partide yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.


Antalya milletvekili Deniz Baykal, Kanal d’de yayımlanan Genç Bakış programında, canlı yayında seyircilerden gelen soruları yanıtladı.
 
"Yeni Türkiye" ve "Atatürk istismar ediliyor" söylemlerini yorumlayan Baykal, "Atatürk 133 yaşında. Son 76 yıldır aramızda olmamasına rağmen bugün genç, dipdiri ve siyaset yıldızı kimliğini sürdürüyor. Birilerinin bu kimliği sahiplenmesi çok doğal" dedi.
 
“Ciddi rahatsızlık duyuyorum”
 
Baykal, Mehmet Bekaroğlu’nun katılımı ve CHP’den istifalarla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:
“Yeni insanlar partilere katılmak ister, katılır, parti kendi içinde şekillendirir gelenleri. Bu doğal. Yalnız, bu partinin ilkelerini, değerlerini, politikasını özümsemiş, onun için siyaset yapan, makam, mevki peşinde olmadan bunun için siyaset yapan insanların ayrılmak durumunda kalması beni ciddi üzüyor. Çünkü böyle bir ayrışmayı taşıyacak düzeyde değiliz. Ben ilkelerinden ahlakından kuşku duymadığım insanların, CHP’de siyaset yapma imkanı kalmadığı yönündeki kararlarından ciddi rahatsızlık duyuyorum.”
 
Bir partide istikrarın disiplinle değil, hoşgörü ile sağlanabileceğini belirten Baykal, Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın istifasını da şu sözlerle değerlendirdi:
 
“Ben Emine Ülker Tarhan’ın CHP ilkelerinden koptuğu kanısında değilim. Partisinden ayrılma kararı almış olabilir, ama ilkelerinden ayrılmadığı kanaatindeyim. Sayın Tarhan’ı CHP’de tutamamak beni çok üzüyor. Biz onu tutabilmeliydik. Ben  Tarhan’ı CHP’li saymaya devam ediyorum.”