Bayık'tan Türkiye'ye iç Savaş Tehdidi

Bayık'tan Türkiye'ye iç Savaş Tehdidi

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Fransız gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'ye tehditler savurdu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Fransız gazetesine konuştu.

Bayık, "Mevcut durumda silahlı mücadeleye son vermek için hiçbir neden yok. Aksine gelecek aylarda iç savaş Türkiye'de ağırlaşacak. Türkiye'deki Kürt kentlerine ek savaşçılar gönderme hakkını saklı tutuyoruz"dedi.

YAKINDA DEVRİMCİ DİRENİŞ ÖRGÜTÜ İLAN EDİLECEK

Fransız Le Monde gazetesine konuşan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "Yakında Türkiye'nin içinden ve dışından gelen başka örgütlerle birlikte yakında bir devrimci direniş cephesinin kuruluşunu ilan etmeyi öngörüyoruz" dedi. Bayık, adını vermeyeceği örgütlerin PKK ile birlikte mücadele edeceğini savundu.

ÖCALAN SİLAHSIZLANMA ÇAĞRISI YAPMAYACAK

Ek teröristler gönderme hakkını saklı tuttuklarını belirten Bayık, Öcalan'ın asla silahsızlanma çağrısı yapmacağını iddia etti. Bayık, "Ne olursa olsun, bu karar bize aittir. Alanda biz varız ve pratik anlamda yaşananları biz görüyoruz. Mevcut durumda silahlı mücadeleye son vermek için hiçbir neden yok.

İÇ SAVAŞ TÜRKİYE'DE AĞIRLAŞACAK

Aksine gelecek aylarda iç savaş Türkiye'de ağırlaşacak. Bur durum herkesin kendi çıkarlarını sürdürdüğü ve hiç kimsenin bölgeden dışlanamayacağı bölgesel bir savaş ortamında yaşanıyor. Türkiye, İran ve Suriye'deki gelişmeler tek ve aynı çatışmadan çıkıyor. Ortadoğu bu savaş sonucunda yeni bir çağa girecek.

KÜRDİSTAN BU ÜLKELERİN ARASINDA

Kürdistan Ortadoğu'nun merkezinde, Türkiye, Suriye, Irak ve İran'ın arasındadır. Bu nedenle biz mevcut bölgesel savaşın kalbinin Kürdistan olduğunu ve bu savaşın yeni bir duruma dönüşene kadar yoğunlaşacağını düşünüyoruz."" dedi.

RUSYA KRİZİ PKK'YA NASIL YANSIDI?

Türkiye ile Rusya arasındaki krizin PKK'ye nasıl yansıdığı konusunda da konuşan Bayık, "Ortadoğu'da varlık gösteren tüm güçlerle taktik ilişkilerimizin olması ve herhangi bir tarafı tutmadan kendi çizgimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Soğuk Savaş bitti, birbirine karşıt gibi görünen güçlerle çıkarlarımız buluşabilir." dedi.