Bayık: Saldırılar Devam Ederse Gerilla Devreye Girecek

Bayık: Saldırılar Devam Ederse Gerilla Devreye Girecek

KCK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, Avusturya gazetesine verdiği röportajda "Halka yönelik saldırılar devam etmesi durumunda gerilla tekrar devreye girecek" dedi.


önceki haber
Prandelli'den sürpriz karar 
sonraki haber
Derbi sonrası Fenerbahçe'de Diego depremi
Kandil'de bulunan KCK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık, "Halka yönelik saldırılar devam etmesi durumunda gerilla tekrar devreye girecek. Tüm dünya bizim 2013 Nevruz'unda ateşkes istediğimize, sorun barışçıl bir biçimde çözmek istediğimize şahittir. Ama Türkiye bize başka seçenek bırakmazsa, kendimizi savunuruz." dedi.

"KÜRTLER BELİRLEYİCİ GÜÇTÜR"

KCK'nın yürütme konseyi eş başkanı Cemil Bayık, Avusturya'nın Der Standard gazetesine konuştu. IŞİD'e karşı verdikleri mücadeleyle Kürtlerin sorunlarının uluslararası alana taşındığını belirten Bayık, "Kürtler, Ortadoğu'da belirleyici bir güçtür. Kürtler katılmazsa, Kürtler içine alınmazsa, Ortadoğu'daki sorunlar çözülemez. Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesi için Kürt sorununun çözülmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Çözüm sürecinin çok kritik bir aşamada olduğunu belirten Bayık, kendilerinin adım atılması yönündeki taleplerine karşılık, Türkiye'nin buna hazır olmadığını belirtti. Bayık, kendilerinin tekrar Türkiye'ye karşı savaşmak gibi bir niyetleri olmadığını, ancak 'tek yanlı çabaların da bir sınırı olduğu' dile getirdi.

"ROJAVA'DAN SONRA SIRADA TÜRKİYE VAR"

Türk özel birliklerinin IŞİD teröristleri ile ortak çalıştığını iddia eden Bayık, "Güney Kürdistan'da otonom bir bölge oluştu ve sırada Rojava var. Ondan sonrasında ise Türkiye var ve Kürtlere bir statü tanıması gerekiyor. Türkiye ise bunu tüm imkânlarını kullanarak engellemeye çalışıyor. Türkiye, Suriye'de (Rojava'da) geliştirilen oluşumları yok etmek istiyor ve bunun için ise IŞİD'i kullanıyor. IŞİD üzerinden Ortadoğu'daki etkinliğini güçlendirmek istiyor. Bunun yanında Kürtler de kurban edilmek isteniyor." ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN POLİTİKASI TÜRKİYE'Yİ İÇ SAVAŞA GÖTÜRÜYOR"

Türkiye'deki çözüm sürecinin Kobanî'den bağımsız ele alınamayacağını dile getiren Bayık şöyle devam etti: "IŞİD'i AKP'den barış için siyaset geliştirmesini beklemek 'safça' bir tutum olur. Kürtler ülkenin tüm bölgelerinde ayağa kalktılar ve Kobanî'deki direnişi destekliyorlar. Bu direniş insanlık, kardeşlik ve çok dinliliğin mücadelesidir. IŞİD ise tüm bu değerlere karşı. Eğer AKP, IŞİD'in siyasetini destekliyorsa, bu siyasetin barış için olmasını beklemek oldukça 'safçadır'. Erdoğan'ın yürüttüğü politika Türkiye'nin izolasyonuna ve ülke içinde bir iç savaşa götürüyor. AKP'den sadece boş vaatler geldi. AKP herkesi kandırdı; sorunu çözmek gibi bir meselesi yok. PKK'yı yok etmek için zamana oynuyor. Türkiye'nin direnişe tahammülü yok; sivil halka karşı, eylemlere, eleştiri yapan gazetecilere ve muhalefete karşı sertlikle cevap veriyor. Ve AKP, tüm devlet aygıtını kontrolü altına almaya çalışıyor."