Batum, Emine Ülker Tarhan iddialarına cevap verdi

Batum, Emine Ülker Tarhan iddialarına cevap verdi

CHP'li Süheyl Batum, Ekmeleddin İhsanoğlu yerine Emine Ülker Tarhan'ı önerdi

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Ekmeleddin İhsanoğlu yerine CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın cumhurbaşkanı aday olmasını istediğini belirterek, "Ancak 'İmza verir misin, bir tane versene ne olur' diye adaylık imzası toplanır mı? Eğer böyle bir ihtiyaç hissedilirse imza verilir" dedi.
Batum, cumhurbaşkanı adaylığı için CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan adına imza topladığına dair haberlere ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
CHP'li Batum, "(Abi imza verir misin, bir tane versene ne olur) diye imza toplanır mı? Eğer böyle bir ihtiyaç hissedilirse imza verilir" dedi.
Anayasaya göre, 20 milletvekilinin aday gösterebildiğine işaret eden Batum, bunun, genel başkanların, genel merkezlerin aday belirleyemeyeceği anlamına geldiğini söyledi.
-"Belki yarın tek başıma kalacağım"
Batum, adaylarının daha olmadığını, düşündüğünü ifade ederek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, CHP adayı olamayacağını savundu. Batum, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben de Ekmeleddin Bey yerine, Emine Ülker Tarhan'ın aday olmasını isterim. 20 kişi de gelir, 'Evet, doğru biz de istemiyoruz' ya da 'Biz de başkasını istiyoruz' derse, o zaman ona oy verilir. Böyle bir yetkimiz var, bu yetkinin ortadan kaldırılmasını kabul etmiyoruz. Yetki, genel merkezlerde değil. Bir milletvekili olarak neden kendi anayasal hakkımı başkalarına verdirteyim. Tarhan'ın adaylığı için belki yarın, tek başıma kalacağım. Tek başıma bile kalsam, İhsanoğlu'na imza vermek istemiyorum. Başvurunun altında benim imzamı kimse göremeyecek, çoluğum, çocuğum da göremeyecek. 'Sevmiyorum ama elim mecbur kaldı' diyerek, bahane yaratmak durumunda kalmayacağım."
Kaynak: AA