İşgal askerlerinin aldığı bütün güvenlik tedbirlere rağmen işgal güçlerine karşı direnişini sürdüren Batı Yaka’daki direnişçilerden biri bugün (13 Haziran Cuma) sabah erken saatlerde Ramallah şehrinin batısında yer alan Ofer askeri geçiş noktasında işgal askerlerine ateş açıp olay yerinden kaçmayı başardı.
Yerel kaynaklar, Beytunya beldesi yakınlarında bulunan Ofer cezaevi yanındaki geçiş noktasında bulunan askeri kuleye Filistinli bir direnişçi tarafından birkaç el ateş açıldığını söylediler.
Kaynaklar, eylemin ardından çok sayıda işgal askerinin saldırıyı gerçekleştiren direnişçiyi yakalamak için bölgede ve özellikle Beytunya beldesinde geniş çaplı arama başlatıp, giriş çıkışları tuttuklarını, bazı evlere baskın yaptıklarını ve aramaların ardından bir genci gözaltına aldıklarını ifade ettiler.
Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik biriminin genel merkezinin de olay yerine çok yakın mesafede olduğuna dikkat çeken kaynaklar, eylemin iki tarafa da mesaj vermeyi amaçladığını belirttiler.
Güvenlik kaynakları ise, yüzü maskeli bir şahsın (direnişçinin) askeri kuleye yaklaşarak, işgal askerlerine birkaç el ateş açtığını, askerlerin de karşılık verdiğini, çatışmanın ardından direnişçinin geldiği otomobille hızlı bir şekilde olay yerinden ayrıldığını, işgal askerlerinin eylemi gerçekleştiren Filistinlinin silahına ait 8 adet M16 mermisi bulduklarını ifade ettiler.