Batı Yaka'da Siyasi Nedenlerle Gözaltına Alınan İki Kişi Açlık Grevine Başladı

Batı Yaka'da Siyasi Nedenlerle Gözaltına Alınan İki Kişi Açlık Grevine Başladı

Abbas'a bağlı güçler Batı Yaka'da işgalci adına kendi halkına karşı terör estiriyor..

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka'da siyasi nedenlerle gözaltı operasyonlarını ve ifade vermeye çağırmaları yoğunlaştırarak 7 kişiyi gözaltına aldı ve 3 kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

Bu arada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince siyasi nedenlerle gözaltına alınan iki kişinin açlık grevine başladığı bildirildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (13 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Genel İstihbarat biriminin El-Halil'de İslami Kitle üyesi iki öğrenciyi gözaltına aldığını ifade etti.

Ramallah vilayetinde ise, Koruyucu Güvenlik birimi Birzeit Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu liderlerinden Muhammed Es-Sabah'ı üniversite yurduna baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Es-Sabah'ın bu dönem üniversiteden mezun olmasının beklendiği kaydedildi.

Koruyucu Güvenlik birimi ayrıca Kudüs Açık Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Said'i ifade vermeye çağırdı ve ifade vermeye geldiği sırada gözaltına aldı. Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin sivil bir araçla Muhammed Said'in önünü keserek kimliğini ve cep telefonunu aldıkları ve ifade vermeye gelmesini istedikleri bildirildi. Muhammed Said'in gözaltına alındıktan hemen sonra açlık grevine başladığı ifade edildi.

El-Celzun Mülteci Kampı sakinlerinden Abdülhalim Ğannam'ın da gözaltı süresinin 15 gün uzatılmasını protesto ederek açlık grevine başladığı öğrenildi.