Batı Yaka'da Hamas Üyelirene Gözaltı

Batı Yaka'da Hamas Üyelirene Gözaltı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını sürdürüyor.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka'da İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerine ve üyelerine yönelik baskılarını sürdürüyor. Batı Yaka güvenlik birimleri son iki günde Hamas üyesi 6 kişiyi gözaltına alırken 3 kişiyi de ifade vermeye çağırdı.

Koruyucu Güvenlik birimi, Beytlahim'in Eş-Şevavira bölgesinden eski esir Sami Talib Eş-Şevavira'yı gözaltına aldı. Eş-Şevavira'nın işgal zindanlarında on yıl yattığı ve birçok hastalığının bulunduğu, psikolojik ve bedensel sorunları bulunmasına rağmen ailesinden hiç kimseyle görüştürülmediği ifade edildi.

El-Halil vilayetinde ise Genel İstihbarat birimi Kudüs Üniversitesi öğrencisi Alâ Er-Rabi'yi Dura beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı birim, Cenin vilayetinde de Tahir Nevahida'yı El-Yamun beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Nablus vilayetinde de Koruyucu Güvenlik biriminin Eğitim Fakültesi öğrencisi Hamza Bana'yı gözaltına aldığı ve Urif beldesi sakinlerinde Mustafa Sayil Safedi'yi gözaltında tutmaya devam ettiği bildirildi. Aynı birimin ayrıca Kalikiliya'da Kalkiliya İslami Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve belediye meclisi eski üyesi Müeyyid Şureym'i ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldığı kaydedildi.