Batı Yaka'da Direnişin Ocak 2015 Bilançosu

Batı Yaka'da Direnişin Ocak 2015 Bilançosu

Batı Yaka'daki çatışmalarda bir önceki yılın Ocak ayına nispetle %500 oranında artış oldu.

Siyonist işgale karşı Batı Yaka'da verilen mücadelenin Ocak 2015 bilançosunu ortaya koyan bir rapor yayınlandı. Rapora göre, sürekli Batı Yaka bölgesinde korku rüzgârı estirmeye çalışan işgal güçleriyle bu bölgede Ocak 2015 süresince 357 noktada çatışma oldu. Çatışmalarda 4 Filistinli şehit olurken, işgalcilerden de 48 kişi yaralandı.

Filistin Diyalog Ağı tarafından hazırlanan rapora göre çatışmaların sayısı bir önceki yılın Ocak ayına nispetle %500 oranında arttı. Ocak 2014'te bölgede işgalcilerle sadece 70 noktada çatışma yaşanmıştı.

Bu yılın Ocak ayında meydana gelen çatışmalarda rekor sayı Kudüs şehrine ait. Kudüs'te toplam 95 çatışma meydana geldi ve bu sayı tüm çatışmaların %26'sını oluşturuyor. Kudüs banliyösünde yer alan mahalle ve semtlerde ise toplam 36 çatışma meydana geldi. İkinci sırayı 81 çatışmayla Ramallah, üçüncü sırayı ise 54 çatışmayla el-Halil bölgesi alıyor.

Bu dönemde ayrıca işgal güçlerine ve yerleşimcilere yönelik bireysel eylemler de devam etti.

Olaylarda işgalcilerden de zarar görenler ve yaralananlar oldu. Rapora göre Ocak 2015'te meydana gelen çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde işgalcilerden toplam 48 kişi yaralandı. Bunlardan 5 kişinin yerleşimcilerden, 43'ünün ise işgal askerlerinden olduğu ifade edildi.

Ocak 2015'te yaşanan hadiselerde Filistinlilerden ikisi Batı Yaka bölgesinde ikisi 1948'de işgal edilmiş bölgede olmak üzere 4 kişi şehit oldu.

fiem