Batı Yaka'da Çatışma: Biri Ağır İki İsrailli Yaralı

Batı Yaka'da Çatışma: Biri Ağır İki İsrailli Yaralı

Biri Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınlarında diğeri Selvad'da...

Bugün (28 Mart Cuma) iki siyonist işgalci asker, Filistinli gençlerle girdikleri çatışma sebebiyle yaralandılar. Siyonist işgal yönetiminin Kanal10 televizyonu tarafından yayınlanan haberlere göre yaralanmaların biri Batı Yaka'nın Nablus şehri yakınında bulunan Beraha yahudi yerleşim merkezi civarında diğeri Kudüs'ün Selvad bölgesinde gerçekleşti.

Adı geçen televizyon kanalının konuyla ilgili haberine göre çatışmalar işgal güçlerinin Filistinli gençlere müdahale etmeleri sebebiyle gençlerin de taşlarla karşılık vermeleri üzerine meydana geldi.

Haberde Nablus yakınındaki Beraha yahudi yerleşim merkezinde çatışmaya giren askerin kafasına isabet eden taşlarla yaralandığı ve yarasının hafif olduğu ifade edildi. Bu askerin Bitah Tekfa adlı yahudi yerleşim merkezinde yer alan Bilinson Hastanesi'ne nakledildiği bildirildi.

Bir diğer çatışma olayının da Kudüs'ün Selvad bölgesinde Filistinli gençlerin yine işgalci siyonist güçlerin müdahalesine maruz kalmaları üzerine meydana geldiği haber verildi. Burada işgalci askerlerin saldırılarına hedef olan Filistinli gençlerin attığı büyükçe bir taşın bir işgalci askerin kafasına isabet etmesi sonucu asker yaralandı. Durumunun biraz kritik olduğu bildirilen ve kafasından akan kanların vücudunu kapladığı görülen bu askerin askerî bir jeeple acilen hastaneye nakledildiği ifade edildi. Askerin hastaneye ulaştırıldıktan sonra da kritik durumunun devam ettiği yönünde bilgi alındı.