Batı Yaka'da Çatışma

Batı Yaka'da Çatışma

Batı Yaka'da işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışma yaşandı.

Batı Yaka’nın birçok noktasında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda, işgal güçlerinin gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullanması sonucu ondan fazla Filistinli gencin yaralandığı ve onlarcasının da gazlardan etkilendiği belirtildi.
 
Ramallah şehrinin doğusunda yer alan Silvad beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmada işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu üç kişi yaralandı. Kaynaklar işgalcinin çatışmada kullandığı silahlara susturucu taktığını bildirdi.
 
Nebi Salih’te yapılan haftalık gösterilere katılan insan hakları aktivisti Menal Et-Temimi, gazeteci Abbas Mümini ve AA muhabiri Muaz Meşal yaralandı.
 
Ramallah şehrinin batısında yer alan Belin köyünde yapılan gösterilere de sert bir şekilde müdahale eden işgal güçleri aralarında gazeteci ve aktivistlerin de bulunduğu çok sayıda göstericiyi yaraladı. Kaynaklar, Ramallah’ın güneyinde bulunan Ofer cezaevi önünde yapılan eyleme müdahale eden işgal askerlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba kullanmaları sonucu onlarca kişinin gazdan etkilendiğini ifade etti.
 
Ramallah’ın batısında yer alan Bedres köyü ile işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda yer alan El-Ayzeriyye köyünde meydana gelen çatışmada da onlarca kişinin atılan gazlardan etkilendiği bildirildi.
FEM