Batı Yaka'da 3 Şehid Daha

Batı Yaka'da 3 Şehid Daha

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'nda bugün sabah çıkan çatışmalarda işgal güçleri 3 Filistinli mücahidi şehit etti, biri ağır 7 genci de yaraladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehitlerden Hamza Ebu’l-Heyca'nın (22) Kassam Tugayları'na, Mahmud Ebu Zeyne'nin (24) Kudüs Müfrezeleri'ne mensup olduğunu, diğer şehidin ise Yezin Mahmud Basim Cebbarin (23) olduğunu belirterek, yaralanan Mahmud Cebarin’in (25) ise ölüm  döşeğinde olduğunu söyledi.

Muhabirimiz devamla, hastaneye kaldırılan diğer yaralılardan Mahmud Kamil Ebu Haşiş (21), Re’fet Said Ali Uveys (23) ve Mümin Abdullah Assam’ın (19) ağır yaralandıklarını ifade etti.
 
Bugünkü katliamla ilgili bilgi veren muhabirimiz, işgal güçlerinin bugün sabah Cenin şehrinde Hamas liderlerinden Cemal Eb’ul-Heyca’nın oğlu Hamza Eb’ul-Heyca’nın bazı mücahitlerle bulundukları evi kuşatması üzerine çıkan ve saatlerce süren çatışmada mücahitler şehit olurken, birkaç Siyonist askerin de yaralandığını kaydetti.
 
Evdeki mücahitlerin teslim olmayı reddetmeleri üzerine çıkan çatışmada işgal güçlerinin eve karşı füze kullanması üzerine mücahitler şehit olurken, çıkan çatışmada Siyonistler askerler arasında da ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

İşgal askerlerinin evi kuşattıklarını ve mücahitlerle çatıştıklarını gören Filistinli gençlerin kuşatmayı kırmak için askerlerle çatışmaları üzerine askerlerin gençlerin üzerine gelişi güzel ateş açması sonucu en az yedi kişinin yaralandığını belirten kaynaklar, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade etti.
 
Bugünkü katliam üzerine şehirde gergin hava devam ederken, kampta yas ilan edildi.