Batı Yaka İstihbaratı İki Politeknik Üniversitesi Öğrencisini Gözaltına Aldı

Batı Yaka İstihbaratı İki Politeknik Üniversitesi Öğrencisini Gözaltına Aldı

Batı Yaka'daki İslami Kitle grubu öğrencileri siyasi tutuklamalara son verilmesini istiyor.

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi, bu sabah (13 Mayıs Çarşamba) erken saatlerde El-Halil'deki Filistin Politeknik Üniversitesi İslami Kitle Öğrenci Grubu üyelerinden bazılarının evlerine baskın düzenledi.

Filistin Politeknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Huzeyfe Ebu Serhan, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Genel İstihbarat biriminin Ubade El-Heşlemun isimli öğrenciyi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını, ayrıca Ala El-Hurub isimli öğrencinin evine de baskın düzenlediğini ve öğrenciyi evde bulamayınca teslim olmaya zorlamak için babasını gözaltına aldığını söyledi.

Aynı birimin Hatem El-Cuneydi isimli öğrenciyi de evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve Halid Usfur isimli öğrenciyi ise telefonla arayarak teslim olmasını istediği ifade edildi.

Ebu Serhan, Filistin Politeknik Üniversitesi yönetimine seslenerek üniversite çatısı altında derslere ve sınavlara giren öğrencileri koruma konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

Bu arada, Beytlahim kenti sakinlerinden olan Huzeyfe Ebu Serhan'ın kendisinin de Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince arandığı ve birkaç kez evine baskın düzenlendiği bildirildi.