Batı Yaka Güvenlik Birimleri Şabak'la İşbirliği Yapıyor

Batı Yaka Güvenlik Birimleri Şabak'la İşbirliği Yapıyor

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, dün gece geç saatlerde internet sitesinde yayınladığı haberde, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin El-Halil eyleminin aydınlatılması ve faillerinin yakalanması için işgal rejimiyle işbirliği yaptığ

Filistin Enformasyon Merkezi

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, dün gece geç saatlerde internet sitesinde yayınladığı haberde, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin El-Halil eyleminin aydınlatılması ve faillerinin yakalanması için işgal rejimiyle işbirliği yaptığını söyledi.

Gazete, Batı Yaka güvenlik birimlerinin gelişmelere göre işgal rejimi güvenlik birimlerinden eylemle ve olası failleriyle ilgili bilgileri alacağını ifade etti.

Haaretz, Filistin güvenlik birimleri sözcüsü Adnan Ed-Damiri'nin El-Halil eylemiyle ilgili henüz ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını işgal rejimi güvenlik güçlerine ilettiğini yazdı.

El-Halil'de Filistinli direnişçilerin dün akşam gerçekleştirdiği eylemde bir Yahudi yerleşimci öldü ve dört yerleşimci de ağır yaralandı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netahyahu, daha önce yaptığı bir açıklamada, Batı Yaka'da direniş eylemlerinin tırmanmasından endişe duyduğunu söylemişti.

İsrail iç istihbarat birimi Şabak da son dönemde Batı Yaka'da direnişçileri takipte büyük zorluk yaşadıklarını ve eylem oranında artış olduğunu açıklamıştı.

Batı Yaka'da işgal güçlerinin Filistinli direnişçileri hedef alan operasyonları Batı Yaka güvenlik birimlerinin işbirliği ile gerçekleştiriliyor.