Batı Şeria'da İsrailli 3 yerleşimci iki gündür kayıp

Batı Şeria'da İsrailli 3 yerleşimci iki gündür kayıp

Batı Şeria'daki üç İsrailli yerleşimci iki günden bu yana kayıp. İsrail, yerleşimcilerin kaybolmasından Filistinlileri sorumlu tutuyor. Dün gece yapılan baskınlarda 16 Filistinli gözaltına alındı

İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Yahudi yerleşimci 3 gençten, iki günden bu yana haber alınamadığı belirterek, olayın sorumlusu olarak Filistin yönetimini gösterdi.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 3 İsrailli gencin kaybolduğunu aktararak, "Askerler, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden 3 gencin izini bulmak için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı" ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman da "Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, gençlerin bulunması için güvenlik çalışmalarını devam ettirdiğini ve İsrail'in, gençler konusunda Filistin yönetimini sorumlu tuttuğunu" kaydetti.

Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise "Başbakan, Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanıyla güvenlik toplantısı yapıyor" denildi.

İSRAİL BATI ŞERİA'DA GECE BASKINLARI YAPTI

İsrail askerlerinin kaybolan 3 Yahudi yerleşimciyi aramak için Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki evlere düzenlediği baskınlarda 16 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Hamas hareketi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri bu sabah 14 Hamas üyesi ile biri hamile 2 kadını gözaltına aldı.

İsrail yönetimi, Perşembe gecesi, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bulunan Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden 3 Yahudi yerleşimci gencin kaybolmasından Filistin yönetimini sorumlu tutuyor. Ancak, Filistin yönetimi bu iddiaları kabul etmiyor.

ABBAS, KERRY VE NETANYAHU İLE GÖRÜŞTÜ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimci ile ilgili olarak ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, Abbas'ın Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin ve ABD arasındaki bir takım konuların ele alındığı belirtilerek, görüşmenin ayrıntılarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

İsrail radyosu da Başbakan Netanyahu'nun aynı konuyu görüşmek için dün akşam saatlerinde Filistin Devlet Başkanı Abbbas'ı aradığını duyurdu.