Batı Şeria'da 40 Hamas Üyesi Gözaltına Alındı

Batı Şeria'da 40 Hamas Üyesi Gözaltına Alındı

Batı Şeria'daki Filistin yönetimi, Hamas'a üyesi olduğu bildirilen 40 kişiyi gözaltına aldı, Gazze yönetimi, durumu kınayan bir açıklama yaptı

Batı Şeria'daki Filistin yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, Hamas mensubu 40 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistinli bir güvenlik kaynağı yaptığı açıklamada, İsrail'in, yıllardır cesetlerini "Rakamlar Mezarlığı"nda tuttuğu, aralarında İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eski yöneticisi Muhammed el-Hanbeli'nin cenazesinin kalıntılarının törenle toprağa verilmesinin ardından güvenlik güçlerinin geniş çaplı arama başlatarak yasaları ihlal eden 40 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Bu arada Hamas da bir açıklama yaparak Batı Şeria yönetiminin Hamas mensuplarına yönelik gözaltıları kınadı.

Açıklamada, bu gözaltıların, Batı Şeria'daki güvenlik güçlerini yönetenlerin, halkın gösteri düzenlemesinden ve direniş seçeneği etrafında toplanmalarından ne kadar korktuklarının bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Güvenlik güçlerinin, Hanbeli'nin ceset kalıntılarının törenle toprağa verilmesini engelleme planlarının, ceset kalıntılarının dün teslim edilmesinden itibaren başladığı, bunun Hanbeli'nin posterinin yırtılmasıyla kendisini gösterdiği ve gece saatlerinde ise gözaltılara dönüştüğü kaydedildi.

İsrail dün, yıllardır cesetlerini "Rakamlar Mezarlığı"nda tuttuğu, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın eski yöneticisi Muhammed el-Hanbeli, Muhammed Hamuda, Ahmet Yasir ve Cemil Half'ın ceset kalıntılarını Filistinli yetkililere teslim etmişti.

Hanbeli, Hamuda ve Yasir'nin cenazesi Nablus’ta, Half'ın cenazesi ise Beytüllahim şehrinde binlerce Filistinlinin katıldığı cenaze töreninin ardından dün toprağa verilmişti.