Batı Şeria ilhak Planı Neden Ertelendi?

Batı Şeria ilhak Planı Neden Ertelendi?

İşgal rejimi İsrail’in Batı Şeria ilhak planı ertelendi. Açıklama, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yardımcılarından Ofir Okinus tarafından basına duyuruldu. Peki işgal planı neden ertelendi?

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geçtiğimiz ocak ayında yaptığı açıklamalarda, ABD'nin sözde barış planı kapsamında, İsrail’in Batı Şeria’nın yüzde 30’una tekabül eden, Yahudi işgalcilerin yoğun olduğu bölgede egemenlik hakları ilan edeceğini duyurmuştu.

"ABD OLMADAN HİÇBİR ŞEY YAPILAMAZ"
İşgalci İsrail’in Ordu Radyosuna konuşan Siyonist yetkili Okinus, ilhakın planlandığı gibi 1 Temmuz’da görüşülmeye başlamayacağını, yetkililerin halen planın detayları hakkında ABD diplomatları ile görüşme halinde olduğunu açıkladı. Okinus sözlerine şöyle devam etti: “Amerikan yönetimi ile koordine olmadan hiçbir şey yapılması söz konusu değil.”

BATI ŞERİA İLHAKI NEDEN ERTELENDİ?
ABD'de koronavirüs vakaları günlük rekorları kırarken, Trump yönetimi salgını doğru idare edememesinden dolayı suçlu olduğunu fark etmeye başladı ve Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde ağır bir yenilgi alabileceğinin fakında...

Göreve başladığı ilk yıl boyunca ABD Başkanı Donald Trump, "yüzyılın anlaşması" olarak adlandırdığı plan ile İsrail-Filistin meselesini tek başına halledebileceğini düşünüyordu. Hatta Trump, bu sözde barış planından ötürü Nobel barış ödülünü alacağını bile hayal etmişti.

İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesi, İsrail'in Batı Şeria ilhak planınını ertelemesinin ardında Trump'ın olduğunu yazdı. İsrail'in ABD'den yeterli desteği alamadan ilhak planını devreye sokamayacağının altını çizen gazete, Batı Şeria'nın ilhak edilmesi planının Trump'ın aklındaki son şey olduğunu açıkladı.

Gazeteye göre, Trump ABD'deki son gelişmeler ile birlikte seçimlere eli zayıf giriyor. Koronavirüs salgınını iyi idare edememe, George Floyd'un öldürülmesini takip eden toplumsal ayaklanma Trump'ın seçimlere daha fazla odaklanmasına neden oldu.