"Batı, Netanyahu'nun Laflarını Papağan Gibi Taklit Ediyor"

"Batı, Netanyahu'nun Laflarını Papağan Gibi Taklit Ediyor"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İşgal rejimi İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran karşıtı iddialarına tepki göstererek, Batılıları, Siyonist rejime eşlik ettikleri için eleştirdi.

İsrail Havacılık Endüstrisi'nin (IAI) bri tesisini ziyaret eden Netanyahu, "İsrail başka hiçbir ülkede bulunmayan özel yeteneklere sahip füzeler geliştiriyor. Füzeler, Ortadoğu'da her bölgeye ulaşabilir" dedi.
Sürekli İran'ı nükleer silah geliştirmekle itham edip hiçbir kanıt sunamayan, ama buna rağmen İran'a saldırı talep eden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, devlete ait savunma şirketi İsrail Havacılık Endüstrisi'ni (IAI) ziyaretinde eteğindeki taşları döktü.
Ortadoğu'nun nükleer silah sahibi tek ülkesinin lideri, IAI'deki füzeleri adeta okşayarak severken "İsrail başka hiçbir ülkede bulunmayan özel yeteneklere sahip füzeler geliştiriyor" dedi.

"IAI bu tesiste Ortadoğu'da her bölgeye ve her hedefe ulaşabilen saldırı füzeleri geliştiriyor" diye altını çizen Netanyahu, şu vurguyu yaptı:

"İşte bu İsrail devletinin saldırı gücüdür, bu güç bizim için tüm sektörler açısından çok önemlidir."

Avigdor Liberman'ın istifasının ardından Savunma Bakanı portfolyosunu da üstlenen İsrail Başbakanı, tesisteki yeni silahları inceledi ve hazırlanan yeni projelerle ilgili bilgi aldı. "IAI istediği her yere ve ülkenin hayrı için gereken her yere erişmeyi çok iyi biliyor" dedi.
İRAN'I HEDEF TAHTASINDAN İNDİRMİYOR

Dün İsrailli ajanların İran'nın nükleer programında ne olup bittiğini görmek için belirli aralıklarla İran'ı ziyaret ettini söyleyen Netanyahu 12 Aralık'ta Kudüs'te yabancı medya mensuplarıyla düzenlediği basın toplantısında arka plana İran'ın etki alanı, İran'ın silahları gibi haritaların yanısıra İranlı komutanların dev fotoğraflarını yansıtıp onları suikast hedefi gibi göstermişti. İsrail lideri, ülkesinin hayatta kalmayı garanti etmesi için gerekiyorsa İran'ı vuracağından söz etmişti.

ZARİF TWITTER'DAN YANIT VERDİ

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımda, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun İran karşıtı iddialarına twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.
 
Dışişleri Bakanı Zarif'in paylaştığı tweette, "Netanyahu ilk önce atom bombası imalatı yapan fabrikanın önünde İran’ı mahvetmekle tehdit ediyor. Ardından füzelerinin menzili konusunda boş iddialarda bulunuyor. Bunlara rağmen hala İran'da savunma amaçlı üretilen füzeler hakkında bağırıp çağırıyor. Batılı yetkililer de papağan gibi onun laflarını taklit ediyor." ifadelerine yer verildi.
 
Dışişleri Bakanı Zarif, İran İslam Cumhuriyeti'nin defalarca İran'ın füze programının meşru, savunma amaçlı ve müzakere edilemez olduğunu deklare ettiğini de belirtti.

 

parstoday