"Batı Artık Erdoğan'ı Devirmeli"

"Batı Artık Erdoğan'ı Devirmeli"

'Paralel Devlet Yapılanması / Fetullahçı Terör Örgütü' lideri Fethullah Gülen, Batılı devletlere seslendi ve 'Erdoğan'ı düşürün yoksa Türkiye'de iç savaş çıkacak' dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin zanlısı Fethullah Gülen, Batıdan Türkiye’ye müdahale etmesini istedi.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan'ın sahip olduğu El Gad El Arabi Tv'ye konuşan Gülen, 15 Temmuz'da Türkiye'de yapılan darbe girişiminde parmağı olduğu yönündeki suçlamaları reddederek, darbe girişimi hakkında medya organlarında yayınlanan haberler dışında bilgisi olmadığını söyledi.

Gülen, Erdoğan'ın uygulamalarının Türkiye'nin geleceğine zarar vereceğini savunarak uluslararası toplumdan Türkiye'de yapılan ihlalleri durdurmak için müdahale etmesini talep etti. Ülkenin iç savaşa gittiğini öne süren Gülen, Batı'nın acilen bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ileri sürerek, "Biz askeri dilde söyleriz, Türkiye'ye sağdan hizaya gel diyebilirler" dedi.

Darbe girişimiyle hiç alakası olmadığını savunan Gülen, Erdoğan'ın 2013 yılında hükümetteki bazı yetkililerinin yolsuzluğunu gösteren ses kayıtlarının kendisi tarafından sızlandırıldığını düşündüğü için cemaati bitirmeye çalıştığını iddia etti. Gülen, “Ses kayıtlarını kim aldı, MİT değil mi? Hizmetin bununla ne alakası var” diyerek Erdoğan'ın öteden beri kendisine ve cemaatine karşı kin beslediğini öne sürdü.

Türkiye'de hakların artık korunmadığını öne süren Gülen, Milli Güvenlik Kurulu’nun adli bir karara dayanmadan cemaati 'terör örgütü' ilan etmesinin ardından Cemaate ait tüm okulların haksız yere kapatıldığını ve medya kuruluşlarının kayyuma devredildiğini söyledi.

DAHLAN – GÜLEN İLİŞKİSİ İDDİASI

Öte yandan El Gad TV’nin sahibi Dahlan’ın Gülen ile ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Middle East Eye'nin Genel Yayın Yönetmeni David Hearst, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin FETÖ darbecilerine Muhammed Dahlan aracılığıyla para gönderdiğini iddia etti.

Türk istihbarat servislerine yakın kaynaklara dayandırdığı yazısında Hearst, Hamas’a karşı bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Filistinli Muhammed Dahlan'ın BAE'den aldığı paraları darbecilere gönderdiğini söyledi. Hearst yazısında ayrıca, Dahlan'ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamının yardımcı olduğunu ve bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiğini öne sürdü.

BAE hükümeti ancak 16 saat sonra, yani ancak darbe girişiminin başarısız olduğu kesinleşince bu girişimi kınamıştı.