‘Başta İran Olmak Üzere Bizi Destekleyen Her Ülkenin Yanında Yer Almalıyız’

‘Başta İran Olmak Üzere Bizi Destekleyen Her Ülkenin Yanında Yer Almalıyız’

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro üyesi Mahmud Ez Zahar, bu hareketin Filistin meselesine destek veren ülkelerle ilişkilerini ...

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın siyasi büro üyesi Mahmud Ez Zahar, bu hareketin Filistin meselesine destek veren ülkelerle ilişkilerini düzene sokmasının gerekliliğine vurgu yaparak, Filistin direnişinin İslam dünyasında yanan tek meşale olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, Filistin Araştırmaları Merkezi tarafından ‘ABD Başkanı Donald Trump’ın Ziyaretinin Filistin Meselesi Üzerindeki Etkisi’ konulu seminerde konuşma yapan Mahmud Zahar, ‘Başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere bizi destekleyen her ülkenin yanında yer almalıyız. Tabi ki bu mesele Filistin toprağına, usullerine ve mukaddesatına zarar vermemeli’ açıklamalarında bulundu.

Zahar, Filistin davasını destekleyen İran, Türkiye, Kore gibi bütün ülkelerle ilişkilerin yeniden düzenlenmesinden yana olduğunu ve bu meselenin ahlaki, dini ve milli yanı bulunmadığını, tamamen menfaatlere dayalı olduğunu belirterek Arap ülkelerinin ABD’nin rızasını kazanmak için çabaladığını, mevcut şartların Filistin meselesinin aleyhine olduğunu ve Arap ülkelerinin kendi sorunlarıyla uğraştıklarını söyledi.

kudusgunu.com