Başsavcılık'tan Faş Açıklamalar!

Başsavcılık'tan Faş Açıklamalar!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

OTOPSİ RAPORU

Hayatını kaybeden savcı Kiraz'ın 1 Nisan 2015 saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda otopsisinin yapıldığı bilgisini de veren Salihoğlu, "Otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre cumhuriyet savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7.65 çaplı silah olduğu, teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceği düşüncesiyle fünyeyle kontrollü patlatıldığı çantada bomba bulunmadığı tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

TERÖRİSTLER KARŞILIK VERDİ
Cumhuriyet savcımızın odasından peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir.

SEZGİN TANRIKULU TELEFONA ÇIKMADI
İstanbul Baro Başkanı sayın Ümit Kocasakal, avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır.
ÜST ARAMASI YAPILMADAN GİRDİ
Başsavcı Salihoğlu, teröristlerden birinin adliyeye elinde avukat cübbesi ve sahte olduğu düşünülen avukat kimliğiyle, üst araması yapılmadan girdiğinin, güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edildiğini de kaydetti.
Kaynak : Haber7