Başörtüsü tüm derslerde serbest olacak mı?

Başörtüsü tüm derslerde serbest olacak mı?

Liselerde şu anda sadece Kur'an-ı Kerim derslerinde serbest olan başörtüsü artık tüm derslerde serbest mi olacak? Milli Eğitim Bakanlığı'nın liselerde başörtüsü serbestliği için yeni bir çalışma başlattığı belirtiliyor. Öğrencilerin kılık - kıyafetlerini

Milli Eğitim Bakanlığı liselerde sadece seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde değil tüm derslerde başörtüsü takılabilmesi için harekete geçiyor. Seta Vakfı'nda düzenlenen "2013 Eğitim Değerlendirme Çalıştayı"nda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin çalışmanın ilk sinyallerini verdi.

Çalıştayda, ders bazlı başörtüsü kullanılmasının doğru olup olmadığının sorulması üzerine Müsteşar Tekin, "Şu anda ders bazlı benim de tasvip etmediğim bir uygulama söz konusu bu çalışma gündemimizde. Bu yıl biz kıyafetle ilgili düzenlemeyi yapmak zorundaydık. O yönetmeliğin biraz daha üzerinde çalışıp 2014'ün bahar aylarında çalışalım demiştik"değerlendiremesinde bulundu.

Mevcut yönetmelikte kız öğrenciler, imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde başlarını örtme hakkına sahip.

Ortaokul ve liselerde ise sadece seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtmelerine izin veriliyor.BU dersler dışında tüm derslerde eğitim başı açık şekilde yürütülüyor.

Yapılması planlanan düzenleme ile öğrencilerin kılık- kıyafetlerine dair yönetmeliğin 3. Maddesi değiştirilecek, böylece lisede kız öğrencilerin tüm derslere başı açık girmesini zorunlu kılan hüküm yeniden düzenlenecek.

cnn