Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 479., Sakarya'da 583.,

Emperyalizm Zihinlerimizi İşgal Ediyor

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu, 479. hafta basın açıklamasını Kayalıpark Meydanı'nda gerçekleştirdi. Açıklamayı platform adına Uğur Mutlu okudu. ABD seçimlerinin tek gündem maddesi haline gelmesini eleştiren Mutlu ''Abd de yapılan seçimler ve bir zalimin başka bir zalimle yer değiştirecek olması bizlere dünyanın en önemli olayıymış gibi anlatılıyor, halbuki dünya şimdiye kadar kaç defa cumhuriyetçi, kaç defada demokrat abd başkanı gördü.'' dedi. Emperyalistlerin yalnızca topraklarımızı değil zihinlerimizi, gündemlerimizi, yaşantımızıişgal ettiğini belirten Mutlu ''Müslüman halklar kendine gelmeli Amerikan dolarına, filmine, her şeyine karşı teyakkuz halinde olmalı, onların dostluklarına güvenmemeli ve ortaklıklarından imtina etmelidir.'' dedi. 

Rahman, Rahim, Allah’ın adıyla;
Ey o şanlı Resul, seni mahzun etmesin o küfürde yarış edenler: gerek o ağızlarıyla "inandık" deyip de kalbleri mü'min olmayanlardan olsun ve gerek Yahudî olanlardan, onlar yalancılık etmek için dinlerler, sana gelmiyen diğer bir kavim için dinlerler, yerli yerinde söylenen kelimeleri sonradan tahrif ederler, size böyle fetva verilirse tutun verilmezse sakının derler, kim ki Allah onun fitneye düşmesini murat etmiştir sen, ihtimali yok, onun lehine Allah’dan zerrece bir şeye malik olamazsın; onlar öyle kimselerdir ki Allah kalblerini tahtir etmek murad etmemiştir, onların Dünya’da hakları bir zillet, Âhiret’te de hakları azîm bir azabdır.Mâide Sûresi  (41 - 41)
Sevgili dostlar, değerli basın mensupları;
Emperyalizm, yalnızca askeri işgalleriyle topraklarımızı, vatanımızı işgal etmiyor. Aklımızı, gönlümüzü işgal ediyor; evladımızı, ehlimizi elimizden alıyor. Kendi kültürünün en önemli bilgilerini bilmeyen nesiller, onların başkanlarını, başkanlarının çocuklarının, köpeklerinin adını dahi bilecek bir işgale maruz bırakılıyor. Elbise markalarını giyiyor, onlarla prestij kazanacağını sanıyor. Yiyecek markalarını, içecek markalarını yiyip içip, medyada oluşturulan algıyla iyi yediğini, iyi içtiğini, onunla mutlu olduğunu sanıyor.
ABD'de yapılan seçimler ve bir zalimin başka bir zalimle yer değiştirecek olması, bizlere dünyanın en önemli olayıymış gibi anlatılıyor. Halbuki dünya şimdiye kadar kaç defa cumhuriyetçi, kaç defada demokrat ABD başkanı gördü. Bu başkanlardan hiç birisi, dünyada mazlum gözyaşlarının dinmesi konusunda parmağını dahi kıpırdatmamış, hiçbir girişimde bulunmamış hatta Müslüman coğrafyalarda kan ve göz yaşının artmasına vesile olmuşlardır. 
Amerika için önemli olan, doları olanların silah almasıdır ve bu  silahla öldürülenlerin, Amerikalı olmamasıdır. Yoksa ABD hem silah satıp hem de timsah gözyaşı akıtmakta çok mahirdir.
Müslüman halklar kendine gelmeli, Amerikan dolarına, filmine, her şeyine karşı teyakkuz halinde olmalı, onların dostluklarına güvenmemeli ve ortaklıklarından imtina etmelidir. Abd silahlarıyla kendi aralarında savaşmaktan vazgeçmeli, bütün güçlerini ABD'ye karşı direnmeli ve bu direniş hattını aralarındaki ihtilafları gündeme getirmeden yapmalıdırlar.
Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 480. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz.
KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU12 SEFER 1438 (12.11.2016)

Emperyalizm Zihinlerimizi İşgal Ediyor (Video)

 

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 583. hafta açıklaması OHAL nedeniyle gerçekleştirilemedi

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 583. hafta açıklaması OHAL nedeniyle gerçekleştirilemedi.

 

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 583. hafta açıklaması OHAL nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Konuyla ilgili platform tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki not ve görsel paylaşıldı:

“Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu, 583. hafta basın açıklaması, OHAL gerekçesiyle her cumartesi, saat 12.30'da buluştuğumuz meydanda gerçekleştirilememiştir. İlk defa karşılaştığımız bu durum karşısında platform olarak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.

12 yıldır, "tevhid, adalet, özgürlük" şiarıyla ve "herkese Müslümanca" bir duruşla yaptığımız haftalık açıklamalarımızla ortaya koyduğumuz şahitliğimiz devam edecektir.

SAKARYA ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU”

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 583. hafta açıklaması OHAL nedeniyle gerçekleştirilemedi (Foto)