Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Sakarya'da 566.,

Sakarya 566. Hafta: Askeri darbe girişimini lanetliyoruz!

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenleri, “Darbeciliğe, darbecilere geçit yok” diyerek 566. hafta basın açıklaması yayınladı.

 

Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu bileşenleri, “Darbeciliğe, darbecilere geçit yok” diyerek 566. hafta basın açıklaması yayınladı. Eylem alanındaki gösteriler nedeniyle yazılı olarak yapılan açıklamada “Onlarca yıldır süregelen darbeci zihniyet, bir kez daha baş gösterdi ve başta İstanbul ile Ankara olmak üzere tüm ülkeyi kaotik bir ortama sürüklemeyi denedi. Canlı yayında tanklar, helikopterler ve savaş uçaklarıyla yapılan bu kanlı girişim, amacına ulaşamamış olsa da; geride onlarca ölü ve yüzlerce yaralı bıraktı. 28 Şubat’ın İslami kimliğimize ve taleplerimize yönelik “1000 yıllık darbe” iddiasına karşı, kimliğimizi ve onurumuzu savunmak için “1000 yıllık direniş” şiarıyla kurulmuş olan platformumuz, askeri darbe girişimini lanetlemektedir. 10 yıllık eylemlerimiz boyunca, platformumuz, her darbenin öncelikle ve özellikle halkımıza karşı işlenmiş büyük bir kötülük olduğuna dikkat çekmiştir.” ifadelerini kullandı.
 
Platform adına Sakarya Dayanışma Derneği ve Diriliş Saati Dergisi imzasıyla yapılan açıklamada “Her darbe, öncelikle ve özellikle halkımıza karşı işlenmiş büyük bir kötülüktür… Başta Sakarya olmak üzere, halkımızın darbe girişimine karşı ilk anda gösterdiği tepkiyi değerli buluyor; bunun sürekli bir bilince dönüşmesini temenni ediyoruz. Sistemin ne halde olduğu doğru tahlil edilmelidir. Hayallerle gerçeklerin arasındaki fark görülmelidir. Kimden olursa olsun, hiçbir darbeci, vesayetçi, tektipçi ve tekçi zihniyete asla ve asla prim verilmemelidir. Halkı kamplaştıracak, darbeciler karşısında birbirine karşı kullanışlı hale getirebilecek her türlü yaklaşıma, kimden gelirse gelsin beraberce itiraz edilmelidir. Bu saatten sonra, iç barışın, sosyal adaletin ve dayanışmanın tesis edilmesi talebi hep birlikte yükseltilmelidir. Cuntacılığa, darbeciliğe, darbelere karşı omuz omuza mücadele edilmelidir. Darbeci zihniyet, vesayetçi zihniyet sonuna kadar telin edilmelidir.” denildi.
 
Sakarya Adalet ve Özgürlükler Platformu 565. Hafta Basın Açıklaması
 
DARBECİLİĞE, DARBECİLERE GEÇİT YOK!
 
Değerli basın mensupları, duyarlı Sakarya halkı;
 
Bu gece, bir darbe felaketinin eşiğinden döndük.
 
Onlarca yıldır süregelen darbeci zihniyet, bir kez daha baş gösterdi ve başta İstanbul ile Ankara olmak üzere tüm ülkeyi kaotik bir ortama sürüklemeyi denedi. Canlı yayında tanklar, helikopterler ve savaş uçaklarıyla yapılan bu kanlı girişim, amacına ulaşamamış olsa da; geride onlarca ölü ve yüzlerce yaralı bıraktı.
 
28 Şubat’ın İslami kimliğimize ve taleplerimize yönelik “1000 yıllık darbe” iddiasına karşı, kimliğimizi ve onurumuzu savunmak için “1000 yıllık direniş” şiarıyla kurulmuş olan platformumuz, askeri darbe girişimini lanetlemektedir.
 
10 yıllık eylemlerimiz boyunca, platformumuz, her darbenin öncelikle ve özellikle halkımıza karşı işlenmiş büyük bir kötülük olduğuna dikkat çekmiştir. Sisteme egemen olan darbeci zihniyetle ve sistemin resmi ideolojisiyle hiçbir zaman ciddi bir şekilde yüzleşilmediğini vurgulamıştır. Askeri vesayeti fiilen sürdürmek isteyen yapıların mevcudiyetini koruduğuna dikkat çekmiştir. Darbecilikle hesaplaşmak yerine, darbeci yapılara “kumpas” kurulduğunu iddia eden politik yaklaşımları açık şekilde eleştirmiş; özellikle son dönemde uygulanan şiddet politikalarının, darbeciliğin çarklarına su taşıdığına vurgu yapmıştır. Yaşadığımız hadise, kaygılarımızın yersiz olmadığını fakat uyarılarımızın yerinde olduğunu ortaya koymuştur.
 
Başta Sakarya olmak üzere, halkımızın darbe girişimine karşı ilk anda gösterdiği tepkiyi değerli buluyor; bunun sürekli bir bilince dönüşmesini temenni ediyoruz. Sistemin ne halde olduğu doğru tahlil edilmelidir. Hayallerle gerçeklerin arasındaki fark görülmelidir.
 
Kimden olursa olsun, hiçbir darbeci, vesayetçi, tektipçi ve tekçi zihniyete asla ve asla prim verilmemelidir. Halkı kamplaştıracak, darbeciler karşısında birbirine karşı kullanışlı hale getirebilecek her türlü yaklaşıma, kimden gelirse gelsin beraberce itiraz edilmelidir. Bu saatten sonra, iç barışın, sosyal adaletin ve dayanışmanın tesis edilmesi talebi hep birlikte yükseltilmelidir.
 
Cuntacılığa, darbeciliğe, darbelere karşı omuz omuza mücadele edilmelidir.
 
Darbeci zihniyet, vesayetçi zihniyet sonuna kadar telin edilmelidir.
 
Platformumuz, her türlü darbe girişimine, darbeci yapıya, 10 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da Müslümanca bir duruşla karşı çıkmaya davet edecektir.
 
SAKARYA ADALET VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU adına
Sakarya Dayanışma Derneği Diriliş Saati Dergisi