Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Başörtüsü Eylemleri'nde Bu Hafta(FOTO)

Konya'da 453.,Sakarya'da 557.,

ŞEHİD RAHMAN NİZAMİ

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

453. HAFTA BASIN AÇIKLAMASI

Rahman, Rahim, Allah’ın adıyla;

Şâhide ve şâhidlik edilene andolsun Ki kahrolsun o hendeğin adamları, O yakıt doldurulup tutuşturulmuş ateş ! Onlar, o ateş hendeğinin başında oturmuşlardı. Ve onlar, Mü'minlere yaptıklarını seyrediyorlardı. Mü'minler sırf aziz, övgüye lâyık Allah'a inandıkları için o zâlimler onlardan intikam aldılar.              (Buruc Suresi 3-8. Ayetler)

Sevgili dostlar değerli basın mensupları; 

            19. yüzyıl yıkılış ve bölünmüşlük tarihidir Müslümanlar için. 20. Yüzyıl ise topraklarımızın ve akıllarımızın işgal edildiği tarih olarak bilinir. 20. Yüzyıl büyük işgallerin büyük felaketlerin yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemin en büyük felaketi İslam topraklarındaki habis ur israilin kurulması ve birleşmiş milletlerce bir devlet olarak tanınmasıdır.

            Bugün Nekbedir, büyük felaket günüdür. Siyonist İsrail çetesi bugün bir devlet olarak kabul edilmiş ve Müslümanların topraklarını işgal etmeye başlamıştır. Yüzyılın başında sayıları yüzde 1’i bile geçmezken dünyanın her bir yerinden toplanıp geldiler. bugün topraklarımızdaki yerleşimcilerle İslam dünyasının kalbinde bir hançer olarak durmaktalar.

            Siyonist işgal İslam topraklarının üzerindeki bütün sorunların, bütün felaketlerin ana sebebidir. Siyonist işgal sona erdirilmeden İslam topraklarında rahatın ve huzurun olması beklenilemez. Suriye’nin, Yemen’in, Libya’nın, Afganistan’ın ve diğer İslam coğrafyalarının içinde bulunduğu karmaşa israilsiz izah edilemez ve İsrail yok olmadan bu problemlerde çözülemez.

            2. büyük felaket zihinlerimizin işgalidir. Müslümanlar batılı ideolojilere yönelmiş, batının sapkın ve azgın fikirleri Müslümanların zihinlerini işgal etmiştir. İsimleri Müslüman olan yöneticiler batılı fikirleriyle İslam topraklarında Müslümanlara zulmetmişlerdir.

            Batıcı ideolojilerin tesirinde kalan ülkeler Müslümanları korumak için kurulmuş kendi ordularının işgali altındadır. Pek çok Müslüman ülke batıcı, laik, askeri vesayetlerin altında yönetilmektedir.

            Bangladeş’teki askeri vesayet altındaki laik rejim batılı fikirleriyle Müslümanlara zulmetmekte, İslami faaliyetleri yasaklamakta, dini kurumlara karşı baskılar kurmaktadır. İslam’ın ve Müslümanların faydasına işler yapan herkesi düşman görmekte, onları yok etmek için kanlı bir savaş vermektedir.

            Son olarak Bangladeş cemaati İslami’si lideri Muti-ur Rahman Nizami’yi İslami faaliyetlerinden dolayı yargılamış, idama mahkûm ederek şehit etmiştir. Şehit nizami ömrünü Müslümanların vahdetine ve İslam’ın hâkimiyetine adamış bir liderdir. Müslümanların bölünmüşlüğüne gönlü razı değildi. Bölünmüşlük karşıtı olduğu için hainlikle suçlanıp şehit edildi. O birleşmiş güçlü bir İslam devleti arzulamaktaydı. İslam’ın hayata hâkim olması için mücadele etmekteydi.

            Nizami’nin şehadetini tebrik eder, yolunun yolumuz olduğunu bildiririz. Acısı Bangladeş’te ki kardeşlerimizle birlikte acımızdır. İslam ümmetine sabrı cemil, dayanışma ruhu, vahdet anlayışı ve zalime karşı direniş göstermek yaraşır.

            Bangladeş’te askeri vesayetin desteklediği Zalim Hasina hükümetini destekçilerini Tel’in ediyoruz. Adlarının Müslüman adları olması onların zalimliklerini engellemiş değildir. Şehit Nizami’nin temiz kanı Müslüman halkları uyandıracak, onun öğretisi bizlerin vahdetine sebep olacak ve zalim Hasina hükümetinin yıkılmasının vesilesi olacaktır.

           

Mazlumların intikam aldığı gün zalimlerin zulüm günlerinden daha şiddetli olacaktır…

           

Tarihin bir ibret levhası olduğu sonu kan ve zulümle bitecek heyecanların bulunmadığı tevhit ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 454. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah’a emanet ederiz.

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU 07 ŞABAN 1437 14 / 05/ 2016