"Başörtüsü, bayrağım asla değil"

"Başörtüsü, bayrağım asla değil"

CHP, merkeze bağlı Değirmenayvalı Beldesi Belediye Başkan adayı olarak başörtülü Ummühan Özpunar'ı gösterdi.

Değirmenayvalı Beldesi Belediye Başkan adayı Özpunar,"Başörtüsü benim simgem değil, bayrağım asla değildir" diyen Özpunar, "Bayrağım, kırmızı ay yıldızlı bayrağımızdır. Hepimizin olduğu gibi tektir. Ben de her Anadolu kadını gibi uğrunda ölürüm, öldürürüm. Uğrunda ölecekleri, Sarıkamışlara, Çanakkalelere gönderirim. İster şehit desinler, ister kelle desinler, bunu da ancak onların vicdanlarına bırakıyorum" dedi.

Partililerin ayakta alkışladığı Özpunar, aday tanıtım toplantısının ardından DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. CHP'nin Türkiye'nin kurtuluş noktası olduğunu belirten evli ve 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Ummühan Özpunar, kendisini hipnozdan uyanmış gibi hissettiğini söyledi. "Hafızım, aldığım eğitim gereği, inancım gereği başörtüsü takıyorum. Cumhuriyet ve Atatürk çocuğuyum. Bu yüzden de Cumhuriyet Halk Partisi'ndeyim" diyen Özpunar, şunları kaydetti:
 

 

"Mısır'da El Ezher Medresesi'nde okudum. 6 yabancı dil biliyorum. Özellikle Arapça, İbranice ve Farsçayı anadilim gibi konuşabiliyorum. Fransızca, Rusça ve Çince'yi de anlayıp konuşuyorum. Bunları mermer işi yaptığım için müşterilerle ilişim kurmak için öğrendim. Tabandan bugüne kadar medrese eğitimi ve inançlı insanların içinde büyüdüm. Neyin ne olduğunu, doğru yanlış sentezi içinde kendim bularak öğrendim. Başörtüsünü simge olarak değil, inancım gereği takıyorum."