Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Başörtümüze sahip çıkalım!

Destek olalım! Hükümete destek olalım! MEMURSEN"in başlattığı kampanyaya imza atalım! Bu yasak, bu zulüm, başörtüsü yasağı bitsin artık! İnsanlık vazifemizi yerine getirelim! Vatandaşlık görevimizi yapalım! "Vatani" görevimizi yapalım! Evet bu! Vatani bir görevdir.

Bu toprakları sevmek sadece askere gitmekle olmaz, bu toprakları sevmek sadece sevdim demekle olmaz, burayı sevmek aynı zamanda bu topraklar yaşanabilecek daha güzel bir yer olsun diye çalışmak da demektir. Oturduğumuz yerden iyi müslüman olunmaz. Müslüman proaktiftir.

Müslüman yanlışı eliyle düzeltendir, düzeltemiyorsa sözüyle düzeltendir, imanın en zayıfı kalpte kalan buğzdur. Şimdi sorarım, kızları, eşi, torunları, annesi başörtüsü zulmünü bizatihi yaşayan kaç kişi kalbinde yasağa, yasakçılara karşı buğz ederek uyanıyor"o bile kalmadı bizde! Ben ne başörtüsü mağduru anneler gördüm, kendi mağdur, kızı mağdur" yüzünü ekşite ekşite bu başörtüsü konusu da çok oldu artık demeye getiren, konuşulmasa"

üzerinde durulmasa artık demeye getiren". bir haller oldu müslümanlara"olmasaydı bu hale gelmezdik zaten"

Bu yasağın otuz senedir sürüyor olmasının müsebbibi din düşmanları değildir sadece! Müslümanlardır da! Müslümanız diye geçinenlerdir de! Çok söylenecek var da haydi susalım" bu kadarı ne demek istediğimi izah eder sanırım"

Zulümle abad olunmaz. Hayatlar söndü, sönmediyse karartıldı, nesil arkasından nesil, anneanneden torununa ulaşan bir soykırım yapıldı, herkes sustu, bekledi, yasak hep varoldu, koyanlar neredeyse toprak oldu, ama yasak kalkmadı, zulüm bitmedi!

Şimdi hükümet ayaklandı, kaldıracağız diyor; iki bakan ayrı ayrı aynı hafta konuşuyor..

Anayasa çözecek diyor, Avrupa ülkelerinde böyle bir yasak yok diyor. MEMURSEN yasak kalksın zulüm bitsin diye 10 milyon imza kampanyası başlattı.

Destek olalım, tıklayalım destek olalım, illerdeki standlarda imzalayalım destek olalım! http://özgürlükiçin10milyonimza.com/ Ha gayret bu sefer, bu sefer, bir sefer de çözelim! Toplumsal konsensüs var, AK Parti hükümetinin karşısında duracak güç yok! Artık kimse başörtüsüne doğrudan karşı çıkamıyor! Siyasi doğruluk adına, güç odaklarını üzerine uylamama adına, herkes de "benim de teyzem hacı, annem yaşmaklı" diye başlayan cümleler kuruyor, içinden başörtülülere diş bilese bile bunu gösterecek takatı kalmadı. Kalmasın da! Bunu neden söylüyorum"

siyasal mutabakat da var! Yasağın kalkmasına karşı çıkan kendi kaybeder, belki kemikleşmiş yüzde iki kitlesini tutar milyonları kaybeder! Kimse yasakçı olarak anılmak istemiyor artık! Çözelim! Bir seferde temelden çözelim! Tuzaklara da düşmeyelim! Kaldırıyoruz derken başka yasaklar devreye sokmayalım! Hep söyledik, söylüyoruz: ya hep ya hiçdir yasağa çözüm! Şimdi bu kadar, yarın bir kilogram daha ekleriz, daha ertesi gün beş metre daha yol alırız, durun bakalım konjonktür ne gösterecek demekle bu iş çö-zül-mez.

Türkiye hazır, dünya hazır, biz başörtülü kadınlar çoktan hazır. Lütfen, biraz insaf, biraz izan. Bolca da cesaret! Adınız tarihe zulmü bitiren olarak geçecek!

yeniakit

Bu yazı toplam 1799 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar