"Başörtülü 2 Partilimize CHP'liler Saldırdı"

"Başörtülü 2 Partilimize CHP'liler Saldırdı"

AK Partili Gökcen Özdoğan Enç, seçim çalışması yapan başörtülü partili iki kadına CHP'lilerin saldırdığını söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Kazım Özalp Caddesi'nde seçim çalışması yapan başörtülü partili 2 kadına, CHP'lilerin sözlü ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia etti. Enç, "Örümcek kafalı derler, asıl kendileri örümcek kafalı, tahammül etmeyi öğrenecekler" dedi.

"İKİ BAŞÖRTÜLÜ ARKADAŞIMIZIN BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇEKTİLER"
Milletvekil Enç, partisinin Antalya'da taşıt trafiğine kapalı Kazım Özalp Caddesi'nde seçim çalışması sürdüren başörtülü iki kadının, dün saat 16.30 sıralarında CHP'lilerin sözlü ve fiziki saldırısına uğradığını iddia etti. Saldırıya uğradığı belirtilen 23 yaşındaki Hatice Demiryürek ve 25 yaşındaki Duygu Kaya ile basın toplantısı düzenleyen Enç, "Eski Türkiyeözlemiyle yanan bir grup tarafından başörtülü 2 kız arkadaşımıza fiilen şiddet uygulanmıştır. Başörtüleri çekilmek suretiyle harekete uğramışlardır" dedi.

MOBESELER KAYITTAYDI
Olayın gerçekleştiği yerde MOBESE kameralarının kayıtta olduğunu dile getiren Enç, savcılığa şikayette ve suç duyurusunda bulunulduğunu aktardı. Ak Parti olarak Türkiye'de demokrasiyi, insan haklarını ve kişisel özgürlükleri savunduklarını belirten Enç, "Hala başörtüsünü sindiremeyen arızalı zihniyeti kınıyorum" dedi.
"ARIZALI ZİHNİYET DEĞİŞMELİ"
Antalya'da bazı bölgelerde siyaset yaparken başörtülü kadınlara fiili şiddet ve sözlü şiddet uygulandığını öne süren Enç, şunları söyledi: "Bu 'Arızalı zihniyet' değişmeli. Bunu da inşallah 7 Haziran'da bu millet tekrar oy vererek Ak Parti'ye değiştirecek. Burada mesele tahammülsüzlüktür. Hala birtakım zihniyet, 'Örümcek kafalı' derler, asıl kendileri örümcek kafalı, tahammül etmeyi öğrenecekler. Adabımızı koruyarak siyaset yapmaya çalışıyoruz. Başörtülü arkadaşlarımıza saldırılan bir Türkiye'yi özleyenler asla buna kavuşamayacak. Birbirimize tahammül göstermeyi öğrenecekler. Siyasetin çok çirkinleştiği bir dönemi yaşıyoruz ama biz her şekilde CHP'li de MHP'li de olsa herkesi kucaklıyoruz."

"SEN AKLINI BAŞINI TOPLA" DEYİP DİĞERİNİ BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇEKTİ
Saldıraya uğradığı iddia edilen Demiryürek, olayın CHP standında bulunan iki kadının kendilerini işaret ederek aralarında konuşmasıyla başladığını söyledi. Kendileri broşür dağıtırken bir kadının yanına geldiğini ve yanında başı açık olarak seçim çalışmalarında yer alan Zeynep adlı arkadaşına yönelerek, "Sen aklını başına topla. Bunlara uyma" dediğini ve kendisinin başörtüsünü çekiştirdiğini söyledi.
"MOBESELERİ İZLEDİM"
O hareketin ardından kısa süreli bir kavga çıktığını ve araya girenlerin ayırdığını anlatan Demiryürek, "Çok üzgünüm. Bunun olmaması gerekiyor. Nasıl bu şekle dönüşüyor anlamıyorum" dedi. Yaşadıklarıyla ilgili şikayetçi olduğunu belirten Demiryürek, MOBESE kayıtlarını izlediğini ekledi.

"AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER İŞİTTİM"
Duygu Kaya ise fiziksel şiddete değil ama sözlü şiddete uğradığını savundu. "Bizim edepli şekilde işimizi yapmamızı sindiremediler. Arkadaşımızın başörtüsünü çıkarmaya çalıştılar" iddiasında bulunan Kaya, ağza alınmayacak sözler işittiğini belirtti.
 
Kaynak : DHA