Başörtü ile LYS'ye alınmayan Öğrenci Suç Duyurusunda Bulundu

Başörtü ile LYS'ye alınmayan Öğrenci Suç Duyurusunda Bulundu

Gaziantep'te Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) örtülü olduğu gerekçesiyle sınava alınmayan Âmine Aslan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) bina sorumlusu tarafından örtüsünü açmadığı gerekçesiyle alınmayan Âmine Aslan, avukatıyla birlikte Gaziantep Adliyesine giderek bina sorumlusu hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gaziantep Savcılığına sınav bina sorumlusu hakkında suç duyurusunda bulunan Âmine Aslan'ın Avukatı Sabri Sayan, Adliye çıkışında basına açıklamalarda bulundu.

Başörtüsüne karşı keyfi bir uygulama yapıldığının altını çizen Sayan, “Bakalım adaletimiz yapılmış olan bu büyük adaletsizlik karşısında ne gibi bir cevap verecek hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirten Sayan, Cumhuriyet Savcılığının vereceği kararı ileriki günlerde basınla paylaşacaklarını söyledi.

Şuana kadar ÖSYM ve bina sorumlusu tarafından her hangi bir açıklamanın yapılmadığını kaydeden Sayan, bir an önce bu mağduriyetin, bu onur kırıcı davranışların son bulmasını ve başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmadan bu tür keyfi uygulamaların önüne geçilemeyeceğini kaydetti.