"Baskınların Devam Etmesi Patlamaya Yol Açar"

"Baskınların Devam Etmesi Patlamaya Yol Açar"

Gelişmelerden işgal rejiminin sorumlu olacağını belirten İslami Cihad: Mescid-i Aksa’ya Baskınların Devam Etmesi Patlamaya Yol Açar

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunma savaşının Filistin halkının tüm kesimleriyle ve gruplarıyla birlikte yan yana durduğu bir savaş olduğunu söyledi.
İslami Cihad Hareketi, bugün (20 Ekim Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, neye mal olursa olsun Mescid-i Aksa’yı savunmaktan vazgeçmeyeceğini ifade etti.
Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların devam etmesinin ve daha da artmasının patlamaya yol açacağı uyarısında bulunan İslami Cihad, yaşanacak olası gelişmelerden terörü besleyip koruyan işgal rejiminin sorumlu olacağını belirtti.
İslami Cihad Hareketi, Filistinlileri Mescid-i Aksa’ya giderek namaz kılmaya ve baskınlara karşı nöbet tutmaya, Siyonist sağın ve fanatik Yahudi partilerinin yönlendirdiği Yahudi yerleşimcilerin planlarına karşı uyanık olmaya davet etti.
Mescid-i Aksa’ya yönelik planların ve komploların sürdüğünü kaydeden İslami Cihad, Arap halklarından ve İslam ümmetinden de Kudüs konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini, işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme girişimlerine karşı çıkmalarını istedi.
Filistin halkını ve özellikle de Kudüslüleri selamlayan İslami Cihad, Kudüs kenti sakinlerinin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölme girişimine karşı mücadelede en ön safta savaştıklarına işaret etti.

 

fiem