Başkale'de 2 PKK'lı Öldürüldü

Başkale'de 2 PKK'lı Öldürüldü

Van'ın Başkale İlçesi'nde yola döşenen el yapımı patlayıcının imha edilmesi için başlatılan operasyonda, çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü.

Van'ın Başkale İlçesi'nde dün akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılarrr arasında çıkan çatışma ile ilgili Van Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, Bebleşin ve Albayrak jandarma karakol komutanlıkları güzergahına yerleştirilen el yapımı patlayıcının imha edilmesi için operasyon yapıldığı ve bu operesyon sırasında çatışma çıktığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Başkale ilçesi Bebleşin ve Albayrak jandarma karakol komutanlıkları güzergahında, İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerce, 08/07/2016 tarihinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yola tuzaklandığı değerlendirilen el yapımı patlayıcının imhasına yönelik operasyon düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin operasyonu sırasında, bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış ve çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonucunda biri kadın biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu üzerlerinde bulunan iki adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş olup, tespiti yapılan el yapımı patlayıcı uzman ekipler tarafından imha edilmiştir."