Başka çare yok

Başka çare yok

Orta Afrika'da Hıristiyan milislerin saldırılarından kaçan Müslümanlar Bangui'deki askeri üsse sığınıyor. Bir Müslüman 'Çocuk ve kadın ayırmıyorlar. Yaşamak için evlerimizden kaçmak zorundayız. Başka çaremiz kalmadı' dedi

Fransa'nın askeri müdahalede bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Hırsitiyan çetelerin soykırım saldırıları sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan Müslümanlar, başkent Bangui'deki bir askeri havaalanında hayata tutunmaya çalışıyor. Kavurucu sıcaktan korunmak amacıyla uçağın gölgesine sığınan insanlar, kendilerine yapılan gıda ve su dağıtımı sırasında uzun kuyruklar oluşturuyor.

UN VE SUDAN LAPA

Bir Müslüman yaşadıkları trajediyi şu sözlerle dile getridi: 'Anti-Balaka milisleri öldürmekten başka hiçbir yol bilmiyor. Hayatta kalmak için yaşadığımız yerlerden kaçmaktan başka çaremiz kalmadı.' Bir diğer Müslüman ise saldırganların kadın ve çocuk gözetmeksizin herkesi hedef aldığını dile getirdi.

Gıda yetersizliği sebebiyle açlık sıkıntısının baş gösterdiği bölgede, yemekler, büyük tencerelerde tamamen sağlıksız ortamlarda yapılıyor. Çocuklar un ve sudan yapılan lapayı alabilmek için kuyruğa giriyor.

Sokak ortasında linç ettiler

Başkent Bangui'de 3 Müslüman daha, Hristiyan anti-Balaka milisleri tarafından önceki gün linç edilerek öldürüldü. M'poko askeri üssüne gitmek isteyen 3 genç ticari bir taksiye bindi. Ancak taksi şoförü, aracı gençlerin gitmek istediği yere 200 metre mesafe kala bir semt pazarında durdurdu.Buradaki milisler 3 genci araçtan zorla çıkardı. Sokakta sürüklenen ve bıçaklanan gençler linç edilerek öldürüldü. Önce de onlarca Müslüman, askerlerin önünde linç edilerek öldürülmüştü.

Katliamlardan kaçan Müslümanların tek sığınağı başkent Bangui'deki askeri havaalanı. Ancak yollara pusu kuran Hıristiyan çeteciler, havaalanına giden yolda insanları yakalayıp öldürüyor.