'Başına iki el Ateş Edildi'

'Başına iki el Ateş Edildi'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın otopsi sonucunu açıkladı. Açıklamaya göre, DHKP-C'li saldırganlar savcının başına iki el ateş etti.

 

"Şehit Cumhuriyet Savcımızın 01.04.2015'te saat 01.30'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucu elde edilen bilgilere göre, Cumhuriyet Savcımızın başına bitişik atış olacak şekilde silahla ateş edildiği, ateş edilen silahın ise teröristlerin kullandığı 7,65 çaplı silah olduğu, teröristlerin yanlarındaki çantada bomba olabileceği düşüncesiyle fünyeyle kontrollü patlatıldığı, çantada bomba bulunmadığı tespit edilmiştir. Cumhuriyet Savcımızın odasından peş peşe silah seslerinin gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir."

"Olayın başından sonuna kadar Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Emniyet birimleri koordineli ve birlikte hareket etmişlerdir. Öncelikle herhangi bir silah kullanılmaksızın ve kimseye zarar gelmeksizin rehin alma eyleminin sonlandırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda, İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, Avukat Şükriye Erden ve özellikle Sami Elvan'ın teröristlerle iletişimleri sağlanmış, uzun görüşmelere rağmen teslim olmamışlardır. Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında, 'Adliye'ye geleceğini' belirtmesine rağmen Adliye'ye gelmediği gibi, kendisine ulaşılmak istendiğinde de telefonlara çıkmamıştır. Görüşme devam etmekteyken, Savcımızın odasından peş peşe silah sesleri gelmesi üzerine güvenlik güçlerimiz yasal müdahalede bulunmuşlardır. Bu esnada teröristler de içeriden güvenlik güçlerine silahla karşılık vermişlerdir."

Sahte kimlikle, üstü aranmadan girdi

31 Mart Salı günü Şafak Yayla ve Bahtihar Doğruyol isimli DHPK-C üyeleri, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sahte avukat kimliği kullanarak, üstleri aranmadan girmiş; iki saat kadar vakit geçirdikten sonra Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı orasında rehin almıştı.

Berkin Elvan'ın ölümüne dair soruşturmayı yürüten Kiraz'dan dosyadaki polislerin isimlerini açıklamasını isteyen örgüt üyeleri, arabulucuların çabalarına rağmen Savcı'yı başına ateş ederek vurmuşlardı. Ağır yaralanan Savcı Kiraz hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetmişti. Silah seslerinin duyulması üzerine başlayan operasyonda da iki örgüt üyesi öldürülmüştü.

Kaynak: Anadolu Ajansı