Başın sağ olsun İran


İran'ın Sünni ağırlıklı Sistan Belucistan bölgesindeki 'canlı bomba' eylemini sahiden "Cundullah" örgütü mü gerçekleştirdi? Saldırganların amacı sahiden Sünnilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak mı? Öyleyse, Şiilerle Sünniler arasındaki sorunları çözmek için Devrim Muhafızları'nın arabuluculuğuyla toplanan Sünni ve Şii "akil adamlar" niye hedef alındı? Sorunların çözülmesinden mi korkuyor bu örgüt? "Şii-Sünni ihtilafları ilanihaye devam etsin ki biz de bu işten nemalanmaya devam edelim" mi diyor? Nemayı ABD, İngiltere, İsrail mi veriyor?...

"Saldırıyı Müslümanlar gerçekleştirmiş olamaz!" diye kestirip atamadığım için çok üzgünüm. Böyle bir fitne davasını İslam davası gibi görüp kendini o uğurda havaya uçuracak Müslümanlar var maalesef. Sünni de var Şii de var. Bu işte ABD-İngiltere-İsrail parmağı elbette aranmalı, ama ABD-İngiltere-İsrail'in parmağında oynattığı Müslümanlar da aranmalı. Hangi George veya Menahem Belucistan'da kendi kendini havaya uçurur ki?

İran (bilhassa Sistan Belucistan) Sünniler için güllük-gülistanlık olmayabilir. Ama böyle eylemlerle güllük-gülistanlığa çevrilmesi de olacak şey değil. İhtilafları gidermek için toplanan Sünni/Şii aşiret liderlerini ve onlara arabuluculuk eden Devrim Muhafızları'nı katletmek hangi akla, hangi mantığa, hangi insafa, hangi vicdana sığar? Anlamıyorum, anlayamıyorum, zaten anlamak da istemiyorum. Zihnimi ve yüreğimi kirletmesinden korkuyorum böyle bir 'anlayış'ın.

Şiileri Sünnilere, Sünnileri Şiilere karşı kışkırtan "âlimler" ve emperyalist fitnelerde piyon olmayı cihat belleyen "mücahitler", Sistan Belucistan'daki kan gölüne bakıp kına yaksınlar!

Ölenlere Cenâb-ı Hakk'tan rahmet, yaralılara acil şifa, kurbanların aileleri başta olmak üzere bütün İranlılara Sabr-ı Cemîl ve intikam yemini eden İran yönetimine sağduyu diliyorum. Bu tür terör eylemleri Sünnilerle Şiiler (ve yahut İran yönetimi) arasındaki sorunları çözme azmini kamçılamalı. Aksi takdirde fitne ehlinin dümen suyunda gidilmiş olur.

Bu yazı toplam 3497 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar