Başbuğ'dan İlginç Çıkış

Başbuğ'dan İlginç Çıkış

Eski Genelkurmay Başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, PKK Lideri Öcalan’ın çağrısını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Balyoz Operasyonu’nda kandırıldık" açıklamasını da değerlendiren Başbuğ, "Yaşananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaşandı. Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fiillerin olmasıdır" diye konuştu.
Bursa Kitap Fuarı’nda; ‘Nasıl Bir Türkiye’ adlı kitabını imzalayan Genelkurmay eski Başkanlarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balyoz operasyonuyla kendisinin de kandırıldığı yönündeki açıklamaları değerlendiren İlker Başbuğ, “Türkiye’de söylenen sözlerin artık fazla önemi ve değeri olmadığını düşünüyorum. Önemli olan bu sözlerin arkasında hareket, eylem ve fillerin olmasıdır. Sadece sözler bir anlam ve değer ifade etmiyor. Ayrıca tüm yaşananlar Türk Milleti’nin gözü önünde yaşandı. Ben Türk Milleti’ne güveniyorum. Yaşananları en iyi şekilde değerlendireceğine yürekten inanıyorum” dedi.

"Barışa inanmıyorum"

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın PKK’ya kongre ve silah bırakma çağrısı yapması ile ilgili soruya Başbuğ, “Bunu daha önce de çeşitli vesilelerle ifade ettim. Ben silahların gölgesinde yapılan terör örgütüyle yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkacağına pek inanmıyorum” cevabını verdi.
‘Genel seçimlerde herhangi bir siyasi partiden aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise Başbuğ, “Çok net ifade etmek istiyorum. Ben aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” şeklinde konuştu.