Başbuğ: Allah'a Dua Ediyoruz

Başbuğ: Allah'a Dua Ediyoruz

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Silivri Cezaevi'nden bir mesajı var...

Hürriyet'ten Tufan Türenç, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti ve orada yaşananları anlattı. 

"Her gece sağlığımızın bozulmaması ve sabahasağlıklı uyanabilmemiz için Allah'a dua ediyoruz" diye açıklama yapan İlker Başbuğ'a göre 17 Aralık çok önemli bir tarih oldu, dedi.

İşte Başbuğ'un açıklamalarından satır başları: 

"17 Aralık çok önemli bir tarih oldu. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu buraya geldi. Benimle, Balanlı Paşa, Perinçek ve Özkan'la konuştu, önerisini izah etti. Hepimiz formülünü onayladık. Türkiye'de olağanüstü bir dönem var. Buradan olağan önlemlerle çıkılamaz. Onun için Feyzioğlu'nun önerileri olağanüstü bir yol. Yeniden yargılamadan kimse kaçmıyor. Ama yargılama adil olmalı. Çünkü herkes adil yargılama sonunda beraat edeceğine inanıyor. Yargılama adil olsun, tutuksuz olsun istiyoruz. Eğer eski iddianameler esas alınırsa yeniden yargılama da yarar sağlamaz."

"HASTALIK VE AF BİZİ YARALAR"

Paşa'ya hastalık ve yaş haddi nedeniyle bir tahliyenin söz konusu olabileceği anımsatıldı. Birden yüzündeki çizgiler sertleşiverdi:

"Bakın hastalık ve yaş nedeniyle tahliye edilmek bizi yaralar. Burada genç arkadaşlar var. Af da istemiyoruz. O da bizi yaralar. Ama gerçekten hasta olanlar var. Örneğin Levent Ersöz, Fatih Hilmioğlu ve başka hasta arkadaşların derhal ama derhal tahliye edilmeleri gerekir. Bizim için en onurlu yol yeniden yargılanmak ve beraat ederek suçsuzluğumuzun kanıtlanmasıdır."

SAĞLIKLI UYANABİLMEK

Paşa, avukatlarının zorlamasıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş. Başvuralı 15 gün olmuş. "Eğer olumlu bir karar çıkarsa diğerleri için emsal olur. Onun için bunu önemli buluyorum" diyor. Cezaevinde yatıp da dışarıyı, sevdiklerini özlememek olanaksız. Paşa'yı üzmeyecek şekilde bunları sorduk. Biraz iç paralayıcı bir şekilde acı acı güldü, sonra özlemlerini şöyle açıkladı:

"Bakın burada en önemli olay sağlığınızı korumanızdır. Onun için her akşam sağlığımızın bozulmaması ve sabaha sağlıklı uyanabilmemiz için Allah'a dua ediyoruz. Bir de Bodrum'u, oradaki Meteor Plajı'nın denizini özlüyorum. Tabii ki ailemi, eşimi, çocuklarımı, yakınlarımı özlüyorum."