Başbuğ 17-25 Aralık Darbedir

Başbuğ 17-25 Aralık Darbedir

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 17-25 Aralı'ın yolsuzluk operasyonu değil darbe girişimi olduğunu söyledi.

Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ 17 Aralık'ın yansıtılmaya çalışıldığı gibi yolsuzluk operasyonu olmadığını, aksine iktidarı devirme amaçlı olduğunu ifade etti.

Başbuğ, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde Ekim 2015'te görülen Balyoz Davası'nın temyiz duruşmasında yaptığı savunmada 17/25 Aralık darbe girişimiyle ilgili tespitlerde bulundu.

Star'da yer alan habere göre Başbuğ, Hanefi Avcı'nın son kitabından alıntı yaptığı savunmasında özetle şunları söyledi:

“Hanefi Avcı son kitabında diyor ki, 17 Aralık'ta başlayan operasyonun yolsuzluğu ortaya çıkarmak değil, darbe olduğunu, rakibini devirmeyi ve iktidarı ele geçirmeyi hedeflediğini, ortada evet bir yolsuzluğun da olabileceğini ancak cemaatin hiçbir zaman yolsuzluğu önlemek ve bu yönde görev alma gibi bir hedefinin olmadığını yazmış.

Ben de katılıyorum Hanefi Avcı'ya. Diyorum ki, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı en önemli ve en tehlikeli sorun, cemaatin illegal yapılanmasıdır. Yalnız bu düşünceyi ilk defa bugün dile getirmiyorum. Genelkurmay Başkanlığı dönemimde açıkça bu tehdide işaret ettim, ‘Bugün bize, yarın size' dedim ama dinlemediler. Her şey, net olarak ortada.”