"Başbakanlık Üzerime Kalırsa..."

"Başbakanlık Üzerime Kalırsa..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda "Başbakan kim olur" sorusunu yanıtladı

Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına gelmesini 'güçlü bir seçenek olarak' gösteren Başbakan Yardımcısı,"Kendi şahsı ve cumhurbaşkanlığındaki başarısı itibariyle en güzel örneklerden birisidir. O olmazsa dünyanın sonu değil. Abdullah Gül Bey kadar en az onun kadar çalışabilecek başka başarılı arkadaşlarımız da olabilir" diye konuştu.

Bülent Arınç: Başbakanlık üzerime kalırsa itiraz etmem İZLE

Arınç, konuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

"BAŞBAKANLIK İÇİN PLANIM YOK"

"Henüz başbakanımızın kim olacağı belli değil. Kesinleşmiş, somutlaşmış olduğuna dair bir bilgimiz yok. İlk olarak cumhurbaşkanlığı seçimine odaklandık. 10 Ağustos'ta birinci turda inşallah kazanacaktır başbakanımız. Şu ana kadar anketler, yüzde 50'lerin üzerinde olduğumuzu gösteriyor rahatlıkla. Ben Meclis Başkanlığı yaptım. Yapmadığımız bir şey kalmadı. Grup başkanlığı, başkanvekilliği yaptım. 6 senedir de Başbakan Yardımcısıyım. Başbakanlık konusunda böyle bir özlemim böyle bir beklentim, buna yönelik bir planım yok, programım yok."

"BÖREV ÜZERİMİZDE KALIRSA İTİRAZ OLMAZ"

"Siz bana 30 Ağustos'tan 2015 seçimleri arasında bir başbakanlık teklifi olursa ne derseniz diye sorarsanız. Biz bunu kendi aramızda konuşuruz. Bunu benden daha iyi yapacakların mevcut olduğunu söylerim. Ama görev olarak üzerimizde kalırsa buna da kimse itiraz etmez. Biz güçlü bir partiyiz, benden daha iyi yapacak isim çok var."

"Prensip olarak her zaman söylemişimdir, başbakanımız da bilir. Bu görev için şu benden daha iyidir noktasında bu arkadaşımız benden daha başarılı olabilir diye söyleyebilirim. Bir tek şey de ısrarcı oldum, o da Meclis Başkanlığı seçiminde, 'ben bu işi yaparım, bu işe talibim' dedim. Onu da bana mecbur ettiler, sonuç olarak da birinci turda seçimi kazandım."

"BAŞBAKAN OLSAM DA 2015'TE YOKUM"

"Başbakanlık konusunda farklı kriterlere de bakmak gerekiyor. Bana böyle bir teklif gelirse bu aynı zamanda bir görev tevdi gibi olur. Bunu bir görev olarak bana verdiklerini düşünürsem en azından 2015'e kadar, çünkü ben bu tarihte 3 dönem yasağına gireceğim, 3 dönem kuralı kalksa bile ben kendim bu iş bana yeter diyeceğim."

"EN GÜÇLÜ SEÇENEK ABDULLAH GÜL"

"Abdullah Gül'ün AK Parti'nin başına gelmesi güçlü bir seçenektir. Tanımadığımız bir insan değil, partiyi birlikte kurduk. İlk başbakanımız. Bütün özellikleriyle sevilen bir insan, halkta da karşılığı olan bir insan. Onun olabileceğini söylüyorum. Keşke 20 tane Abdullah Gülümüz olsa onlardan şu da olabilir diyebilsek. Ama o kendi şahsı ve cumhurbaşkanlığındaki başarısı itibariyle en güzel örneklerden birisidir."

"O olmazsa dünyanın sonu değil. Abdullah Gül Bey kadar en az onun kadar çalışabilecek başka başarılı arkadaşlarımız da olabilir. Bu eşitler arasında özellikleriyle kim öne çıkabilir diyorsanız, ben şahsen Abdullah Gül diyorum. Bir başkası başka şey de söyleyebilir. Bunlar istişareler sonucunda belirlenecektir. Bir de Abdullah Gül'ün bu işe talip olması ve ben bu işi yapabilirim demesi lazım."

"Bu seçenek olmadığı sürece Abdullah Gül parti kurmaz. Bizim çizgimizde kimse AK Parti'nin dışına çıkmaz. Abdullah Gül, kesinlikle benim tanıdığım kadarıyla AK Parti'yi zaafiyete uğratacak hiçbir hareketin içinde olmaz."