Başbakan'ın HSYK Teklifine  3 Parti'den Yanıt

Başbakan'ın HSYK Teklifine 3 Parti'den Yanıt

Başbakan'ın "Muhalefet, birlikte yapalım derse HSYK teklifini dondururuz." önerisine BDP olumlu baktı, CHP şart koştu, MHP ise olumsuz yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, bugünkü Ak Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, muhalefetin de onayının alınması halinde, halen TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmekte olan (HSYK) yapısının değiştirilmesine ilişkin Ak Parti yasa teklifinin "dondurulacağını", yerine Anayasa değişikliğinin getirilebileceğini söyledi.

Başbakan, yeni HSYK için de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu benzeri bir yapının düşünülebileceğinin işaretini verdi.

KILIÇDAROĞLU: TEKLİFİ GERİ ÇEKSİNLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Eğer muhalefet Anayasa değişikliğini bu konuyla ilgili beraber yapalım derse biz yasa teklifini dondururuz" sözüne, "Teklifi geri çeksinler, iki koşulumuzun olduğunu söyledik. Yolsuzluk dosyaları kapatılmayacak. Onların üzerine gidilecek. İki; mevcut teklif geri çekilecek" yanıtını verdi.

"AK Parti teklifi geri çekmiyor teklifi, sizden yanıt gelene kadar" sözüne de Kılıçdaroğlu, "Benim söylediklerim yanıt değil mi arkadaşlar" dedi. "Sizden yanıt bekliyorlar" sözüne de CHP lideri, "Söyledik arkadaşlar, söyledik gayet net" dedi.

DEMİRTAŞ: ANAYASAL DÜZENLEMEYE HAZIRIZ

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HSYK düzenlemesine sıcak baktıklarını ifade etti. Yargının bağımsızlığını sağlayacak bir düzenlemeye hazır olduklarını belirten Demirtaş, "İktidar hazırsa, hakim ve savcıların bağımsızlığını sağlayacak, tarafsız bir yargıyı düzenleyecek anayasal düzenlemeye hazırız" dedi.

MHP'Lİ VURAL: UYGUN GÖRMÜYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, "Kesinlike bu süreç içerisinde hangi şart olursa olsun tamamen bağımsız bir şekilde böyle bir anayasa değişikliğini uygun