"Başbakan'ı Alırız, Hükümeti Düşürürüz"

"Başbakan'ı Alırız, Hükümeti Düşürürüz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularının yanıtladı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu değişikliğinin neden gündeme geldiğini çok net ifadelerle ortaya koyan Şentop, "bazı hakim ve savcılar, ' 'biz istersek seçimleri bile yaptırmayız' tehdidinde bulunuyor" dedi.
 
KENDİLERİNDE BÜYÜK BİR GÜÇ GÖRDÜLER
 
Savcıların ve hakimlerin bir siyasi güç kullanmaya, siyasi netice almak üzere harekete geçmeye yönelik sözleri vardı.
 
"GEREKİRSE BAŞBAKAN'I BİLE ALIRIZ"
 
Biz bunları bir seneden fazla bir zamandır biliyoruz. Şu türden sözler; “Biz o kadar geniş gücümüz ve yetkilerimiz var ki, özel yetkili mahkemelerim mevzuatına göre istersek bakanları bile alabiliriz.” Kimlerin bunları söylediğini biliyoruz biz. Bunları duyan, şahitlik edecek arkadaşlarımız var. “Onun da zamanı gelecek, bakanları da alacağız, gerekirse Başbakan’ı bile alırız. Kanunlar bize böyle bir güç ve yetki veriyor.”
 
SEÇİM BİLE YAPTIRMAYIZ DİYORLAR
 
Şimdi çok yakın zamanda hala, kimler olduğunu da ismen çok yakından bildiğimiz, ben de hukukçuyum, bugün görev yapan “unvanlı görevliler” dediğimiz savcılar ve bazı hakimler ararsında çok yakın tanıdığım birlikte okuduğum arkadaşlarımız var. 
 
"GEREKİRSE MAYIS'A KADAR HÜKÜMETİ DÜŞÜRÜRÜZ"
 
Bunların kendi özel konuşmalarında, sohbetlerinde, daha geniş çevrelere açık konuşmalarda, sohbetlerde bugün bile “30 Mart’ta seçimleri istersek yaptırmayız, gerekirse Mayıs'a kadar hükümeti düşürürüz” gibi bir takım söylemlerle ortaya çıkıp konuşan bazı arkadaşlarımız var.
 
"1 SENEDEN BERİ BİLİYORUZ, SÖYLÜYORLARDI"
 
Bunun hukuki bir mantığı yok. Seçimlerin tarihi anayasada belirlenmiş bir tarih. Bunlar yeni değil. Bir seneden fazla zamandır, münferit söylemler olarak görüyorduk. Ama 17 Aralık’tan sonra bazı arkadaşlar arasında daha yaygın olarak görmeye başlıyoruz.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu değişikliğinin neden gündeme geldiğini çok net ifadelerle ortaya koyan Şentop, "bazı hakim ve savcılar, ' 'biz istersek seçimleri bile yaptırmayız' tehdidinde bulunuyor" dedi.