Başbakan'dan Sert Sözler

Başbakan'dan Sert Sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan İslam Eserleri ödüllerinde konuştu. İslam Asnsiklopedisi'nde emeği geçen herkese teşekkür eden Başbakan bu eserin çağları aşan bir şaheser olduğunun altını çizdi. Tarihten örnek vererek ''Bu medeniyet yalancı peygamberleri, sahte velileri, içi boş alim müsveddelerimi bünyenin virüsü yok ettiği gibi reddetmiş ve tarihin çöplüğüne mahkum etmiştir. İlmi güç için, şantaj için, şebekeleşme, örgütleşme için bir araç olarak kullananları bu medeniyet hiç kabul etmemiştir ve etmeyecektir'' dedi.

 

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dünyanın birçok şehrinde açılışlar yaptım. Şu an içinde bulunduğum çalışma benim için çok müstesna. Türkiye İslam Ansiklopedisi'nin tamamlanması çok önemli. 44 ciltlik bu eser gerçekten çok önemli.

ÖNEMLİ OLAN MEDENİYET İNŞAA ETMEKTİR

Yollar, barajlar, havalimanları, gemiler yapmak önemlidir. Ama bunlarla bir medeniyeti tamamlayamazsanız. Bu 44 cildin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.