Başbakandan Said Nursi'nin mezarını bulmasını istedi

Başbakandan Said Nursi'nin mezarını bulmasını istedi

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Said Nursi'nin mezar yerini açıklamasını istedi.

Tan, Doğu ve Güneydoğu’daki mitinglerinde Said Nursi’den söz edip, o dönem CHP'nin kendisine çektirdiğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Tan, Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa, Muş ve Bitlis'teki mitinglerinde Said Nursi'ye övgüler yağdırdığını ve Fethullah Gülen'i, Said Nursi'nin eserleri üzerinden vurduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan, Said Nursi'yi CHP iktidarlarının sürgün ve hapiste çürüttüğünü, Urfa'da vefat ettikten sonra defnedildiği mezardan çıkarılarak götürüldüğünü, darbecilerle CHP'lilerin ittifak içinde olduklarını söylemektedir"dedi.

Başbakan Erdoğan'a "Bu basit seçim polemiklerini bırak" diyen Tan, "12 yıldır iktidardasın MİT ve devletin tüm belgeleri elinde Said Nursi'nin mezarı nerede? Bunu söyle. Şeyh Said ve arkadaşlarının mezarları nerede? Açıkla. Bedava Bediüzzaman meddahlığı yapma. Üzerine düşeni yap, Kemalistleri koruma. Mezar yerlerini açıkla" dedi.